Nimfea’da zehirli yemler bulundu! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Nimfea’da zehirli yemler bulundu!

Nimfea’da zehirli yemler bulundu!

Gümülcine’nin (Komotini) ormanlık bölgesi Nimfea’da (Yanıkköy) 8-9 Nisan tarihlerinde 11 adet zehir ve 2 ölü hayvan bulundu.

Yunanistan Dağcılık Derneğinin barınağına yakın noktada zehirli hayvan yemi bulan dağcılar Gümülcine Avcılar Derneğine haber verdi. Avcılar da sırasıyla WWF Hellas’ın Evros’un Dadia bölgesinde bulunan Zehirli Yemleri Saptama Birimini aradı.

WWF yetkilileri yaptığı aramalar sonrası 11 adet zehirli yeme, bir ölü tilkiye ve bir ölü çoban köpeğine ulaştı. Zehir ve hayvanlardan alınan numuneler inceleme yapılmak üzere laboratuara gönderildi.

Bulunan zehirli yemlerin oldukça tehlikeli olduğu ve kapsül halindeki zehrin kapsülünün kırılması durumunda insanı öldürebilecek güçte olduğu kaydedildi. Bahse konu zehirlerin 1993 yılında bölgedeki tilki nüfusunu azaltmak için kullanıldığına ve bugünlerde pek yaygın olmadığına dikkat çekildi.

Yetkililer bu tür zehirlerle karşılaşan vatandaşların kesinlikle zehirli yemlere temas etmemelerini ve aşağıdaki telefon numaralarına başvurmaları gerektiğini belirtti:

Rodop Orman Müdürlüğü: 25310- 73673

Gümülcine Polisi: 25310- 83201

Gümülcine Avcılar Derneği: 25310- 22885

WWF’in Zehirli Yemleri Saptama Birimini: 25540- 32210 (24 saat ulaşabilirsiniz)

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et