Maliye Bakanlığı sahilleri artık internetten kiraya verilebilecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Maliye Bakanlığı sahilleri artık internetten kiraya verilebilecek

Maliye Bakanlığı sahilleri artık internetten kiraya verilebilecek

Orman haritalarıyla ilgili parlamentoya sunulan yasa değişikliği önerisinde sahil ve plajların doğrudan Maliye Bakanlığı tarafından kiraya verilebilmesi öngörülüyor.

Bu düzenleme ile Yunanistan Maliye Bakanlığı artık belediyeleri aradan çıkararak doğrudan online ihalelerle sahil ve plajları kiraya verebilecek. Ancak bunun için özellikle de çevre koşulları ve şartları ile ilgili Çevre Bakanlığının da rızasını alması gerekecek.

Yunanistan’daki sahil ve plajlar kamuya ait. Sahil ve plajlarda yapılan çalışmalara veya bunların uzun vadeli kullanımına kamu karar veriyor. Ancak şemsiye ve şezlong koyma gibi “basit kullanım” için sahillerin kiralanması bu kurala bir istisna teşkil ediyor. Bazı kurallar doğrultusunda kamu sahil ve plajların kullanımını belediyelere devrediyor ve belediyeler de sırasıyla özel şahıs ve işletmelere kiralayarak elde ettikleri kârın %20’sini devlet kasasına aktarıyor.

Bu yeni düzenleme esasında belediyeleri “aradan” çıkarıyor. Düzenleme Maliye Bakanlığına internet üzerinden online ihaleye girme imkânı sunuyor ve böylelikle elde edilecek gelirin tamamının Bakanlık kasasına girmesine olanak sağlıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et