Aile doktoru uygulaması başlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Aile doktoru uygulaması başlıyor

Aile doktoru uygulaması başlıyor

Sağlık sisteminde değişikliklere gitmeye hazırlanan Yunanistan Sağlık Bakanlığı aile doktorunun yanı sıra her mahallede yer alacak yerel sağlık birimlerini (TOMY) hayatımıza sokmaya hazırlanıyor.

Sağlık Bakanı Andreas Ksanthos “yeni sistemin vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamayı, sağlık hizmetlerine eşit erişim hakkı sunmayı ve vatandaşların maddi yükünü hafifletmeyi hedeflediğini” ifade ederken “biz vatandaşları sağlık sistemi dışında bırakmak yerine onlara kolaylık sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

İlk aşamada Temmuz ayına kadar ilk 60 TOMY’nin kurulacağı, yıl sonuna kadar Yunanistan’ın 65 şehrinde 239 yapı oluşturulacağı ve ülkenin kentsel nüfusunun %30’una bu hizmetin sunulacağı belirtiliyor. Uygulamanın ilk aşamada hayata geçirileceği şehirler arasında Gümülcine (Komotini), Patra, İraklio, Larisa, Volos ve Midilli (Mitilini) gibi yerler yer alıyor.

Her aile doktorunun yaklaşık 2.000 kişiden “sorumlu” olacağı, her birimin ise ortamla 10.000 kişilik bir nüfustan mesul olacağı ifade ediliyor. İlk aşamada ASEP aracılığıyla iki yıllık sözleşmeyle 3.000 kişinin istihdam edileceği, PEDY ve sağlık merkezlerindeki doktorlardan da istifade edileceği kaydedildi. – AZINLIKÇA

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.