15 Mayıs’ta kafe ve restoranların çalışma saatleri uzatılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

15 Mayıs’ta kafe ve restoranların çalışma saatleri uzatılıyor

Yunanistan’da 15 Mayıs itibariyle kafe ve restoranlar geceyarısına kadar açık kalabilecekler.

Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis bu haberi doğrularken, öte yandan Haziran itibariyle kafe ve restoranların iç kısımlarının açılmasına da müsaade edileceğini belirtti.

Kapalı kalmak zorunda olan ve ciddi ekonomik hasara uğrayan spor salonları içinse, Bakan, ekstra maddi yardım verileceğini aktardı.

‘Her şey yolunda giderse ayın 17’sinde spor salonlarını açacağız’ diyen Georgiadis, ilk etapta sadece aşı vurdurmuş olanların spor salonlarına gidebileceğini belirtti.

Spor salonları ve çocuk oyun salonları için ekstra ödenek verileceğini belirten Bakan, spor salonlarının herkes için ise Haziran’da açılacağını kaydetti.

Kafe ve restoranların kapanma saatinin 15 Mayıs itibariyle gece 00:00’a uzatılacağını duyuran Georgiadis, mağazalarda ‘click away’ ve ‘click inside’ uygulamalarının ise 14 Mayıs’ta son bulacağının altını çizdi.

Yine aynı şekilde turizm sektörüne de büyük yardım paketleri verileceğini aktaran Georgiadis, ‘Pandemi bitti demiyorum, daha çok dikkatli olmalıyız’ derken, aşılamanın hızla sürdüğünü ve her gün 100 bin vatandaşın aşılanarak bağışıklık kazandığını aktardı.

Diğer yandan Kültür Bakan Yardımcısı Nikolas Yatromanolakis ise, 17 Mayıs itibariyle konserlerin açık alanlada yüzde 50 katılım ve oturma şartı ile başlayacağını duyurdu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...