Okullar açıldı: Öğrenciler sınıflara nasıl girecek? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Okullar açıldı: Öğrenciler sınıflara nasıl girecek?

Yunanistan’da 10 Mayıs Pazartesi günü anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri sınıflara geri dönüyor.

Haberle ilgili yayını izlemek için videoya TIKLAYIN

Öğrenciler için iç ve dış mekanlarda maske kullanımı zorunlu olup, teneffüsler her sınıf için farklı saatlerde yapılacak, sportif ve diğer faaliyetlerde öğrenci grupları sabit olacak, antiseptik jel kullanılacak ve eller sürekli yıkanacak, sınıflar havalandırılacak.

Bunlara ek olarak öğrenci, eğitimci ve personelin haftada 2 defa self-test yapmaları gerekecek.

Özel çocuklar okullarında ise eğitimci ve personelin haftada 2 defa self-test yapmaları zorunlu iken, öğrencilere tavsiye edilse de şart koşulmuyor.

Öğrenciler https://self-testing.gov.gr üzerinden negatif test kartını alıp her Pazartesi ve Perşmebe ilk ders saatinde eğitimcilere sunmak zorunda.

Testin pozitif çıkması durumunda yine https://self-testing.gov.gr platformu üzerinden bildirilecek ve öğrenciye ikinci bir rapid test yapılacak. O da pozitif çıkarsa ilgili protokoller uygulanacak.

Aşı vurdurmuş eğitimci ve öğrenciler için de test zorunlu iken, kronik hastalığı olan veya ailesinde kronik hastalığı olan öğrenciler uzaktan eğitim talep etme hakkına sahip.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...