44 yaşındaki kadın birkaç saatte neden öldü? Uzmanlar ne diyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

44 yaşındaki kadın birkaç saatte neden öldü? Uzmanlar ne diyor?

Yunanistan’ın Selanik şehrinde AstraZeneca koronavirüs aşısı vurduran 44 yaşındaki bir kadın 3 saat sonra yaşama veda etti.

Bu olay gündem konusu olurken, Epidemiyoji Uzmanı Athina Linu ‘Trajik bir olay. Duyduğumda hemen İngiltere’deki aşı merkezlerini aradım. Aşı yanetkisine bağlı ölümler genellikle 5’inci günden sonra görülüyormuş. Acaba 3 günde de görülür mü diye tartışıyorlar ama bu kadar erken olduğu görülmemiş’ dedi.

Yine aynı şekilde Ulusal Aşı Kurulu Başkanı Maria Theodoridu ise, adli tıp sonuçlarına göre 2 çocuk annesi kadının ölümünün kalp krizi sebebiyle gerçekleştiğini, aşıyla alakası olmadığını aktardı.

Şanssız kadının kocası, ‘Bize kalp krizi dediler, akut miyokard infraktüsü imiş, aşıyla alakası yokmuş. Peki ama kalp krizini ne tetikledi?’ diyor.

Şanssız eş, ‘Aşı vurdurduktan sonra sahile gittik, yemek yedik, kahve içtik, yanetki hissetmediğini söyledi. Sonra üşüdü, ateşi yükseldi, ilaç aldı geçti. Saat 3’te nefes alamadığını duydum, uyandım, kendinde değildi. Ambülans çağırdım ama artık çok geçti’ diyor ve ekliyor:

‘Ben aşıdan oldu demiyorum. Hükümeti aşı getirdiği için alkışlıyorum. Ama neden zarar verip vermediği konusunda emin olamıyorlar. Zarar veriyorsa kabul etmek ve aşıları çöpe atmak çok mu zor?’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...