Handelsblatt: Yunanistan’ın iflas etmemesi için 4. memorandum gerekecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Handelsblatt: Yunanistan’ın iflas etmemesi için 4. memorandum gerekecek

Handelsblatt: Yunanistan’ın iflas etmemesi için 4. memorandum gerekecek

Alman Handelsblatt gazetesi Yunanistan’ın 2018 yılı ortalarında iflas etmemesi için dördüncü memorandum gerekeceğini yazdı.

Geçen hafta Cuma günü Eurogrup toplantısında sağlanan anlaşmanın “başarı olmadığını” vurgulayan gazete, Tsipras hükümetinin kaybettiği değerli zamandan dolayı Yunanistan’ın hâlâ mali krizden kurtulamadığını kaydediyor. Handelsblatt, Yunanistan’ın 2019 yılında ödemesi gereken 20,5 milyar euro için piyasalardan borçlanamayacağını ve bu nedenle de iflasın önlenmesi için dördüncü bir memorandum gerekeceğini yazıyor.

“Tsipras, kendisinden sonra iktidara gelecek partiye ağır bir miras bırakacak” ifadelerine yer verilen analiz şöyle devam ediyor:

“Üçüncü program 2018 yazında sona eriyor ve o zaman Yunanistan’ın piyasalara çıkması planlanıyor. Ancak 2019 yılında ülkenin 20,5 milyar euro borç ödemesi var. Bugün için Yunanistan’ın normal faizlerle uluslararası piyasalardan bu parayı bulması ütopik. Eğer kreditörleri Yunanistan’ın iflas etmesini önlemek isterlerse o zaman 2018 yılı ortalarında dördüncü bir programa başvurmaları gerekecek”.

Bununla birlikte Yunan ekonomisinin zor nefes aldığını kaydeden Alman gazetesi “Hükümet politikası kalkınmayı boğduğu için, Aleksis Tsipras daha fazla kemer sıkmaya veya vergi artırımına başvurmak zorunda kalıyor. Yunanların, bu politika hakkında ne düşündükleri ise anketlere açık bir şekilde yansıyor” diye yazıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et