Trakya Dimokritos Üniversitesi Rektörüne disiplin soruşturması - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Trakya Dimokritos Üniversitesi Rektörüne disiplin soruşturması

Trakya Dimokritos Üniversitesi Rektörüne disiplin soruşturması

Kamu Yönetimi Müfettişleri Kurulunun raporundan sonra Yunanistan Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Bakanlığı Trakya Dimokritos Üniversitesi Rektörü Athanasios Karabinis hakkında disiplin soruşturması başlatılmasına karar verdi.

Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu’nun imzasını taşıyan kararda “Rektör Karabinis’in eşinin, üniversite yemekhanelerine yemek temin eden firmanın ortaklarından Konstantinos Simopulos ile bir başka şirkette (kurucu) ortaklığı bulunduğu ve Simopulos’un geçmişte yemekhanelerle ilgili ihalelere karar veren kurullarda yer alırken bu durumu bildirmediği” gerekçesiyle hakkında disiplin soruşturması başlatılmasına karar verildiği kaydedildi.

Karabinis: Ayıp!

Kararla ilgili olarak bir açıklama yayınlayan Trakya Üniversitesi Rektörlüğü ise raporda “kabul edilemez bir gerekçeye” yer verildiğini savunurken, “olmayan ve yaratılan bir disiplin suçundan” bahsediyor.

Açıklamada “Rektör Karabinis, rapora göre, eşi 2007 yılında dönemin Rektörü Konstantinos Simopulos’un da hissedarı olduğu fotovoltaik anonim şirketinin hisselerine sahip olduğu için suçlanmaktadır” denildi.

HABERİN YUNANCASI BURADA!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.