Mültecilere erzak yerine nakit para verilecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mültecilere erzak yerine nakit para verilecek

Mültecilere erzak yerine nakit para verilecek

Göç Politikası Bakanı Yannis Muzalas mülteci kamplarındaki mültecilerin başka bölgelere yerleştirilmesi programı hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan göre yeni program mültecilere erzak yardımı yerine ellerine nakit para verilmesini öngörüyor. Program çerçevesinde mülteci kamplarında yaşayan mültecilerin ilk aşamada Larisa gibi büyük kentlere daha sonra da daha küçük belediyelere dağıtılması öngörülüyor.

Elinde boş dairesi bulunan gayrimenkul sahipleri bu program çerçevesinde dairelerini mültecilere kiralayabilecek zira program barınma ücretlerini ve evle ilgili faturaları karşılıyor. Programdan 2017’de 10 bin mülteci, 2018’de de bir 10 bin mülteci daha faydalanacak. Öncelik ise ailelere ve iltica talebinde bulunanlara verilecek.

Program hakkında konuşan Yannis Muzalas “Biz sadece serbest piyasa şartlarında ülkenin büyük belediyelerinde dairelerin kiralanmasını istiyoruz. Bu planda sürece yardımcı olacak belediyeler önemli rol oynayacaktır. Program yerel toplumlara da ekonomik bir nefes aldıracaktı. Tabi tüm bunlar göç konusunda AB ile Türkiye Arassındaki anlaşmanın devam edeceği koşuluyla yapılacaktır” şeklinde konuştu. – azınlıkça 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et