Profesör Pavlakis: Kafe ve restoranların açılmasını binlerce ölümle ödeyeceğiz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Profesör Pavlakis: Kafe ve restoranların açılmasını binlerce ölümle ödeyeceğiz

Yunanistan’ın ünlü araştırmacı-doktorlarından Yorgos Pavlakis, günlük vaka sayısının 3-4 binlerle hesaplanırken kafe ve restoranların açılmasının binlerce ölüme sebep olacağını iddia etti.

MEGA televizyonuna konuşan Pavlakis, ‘Hepimiz anlıyoruz ki Yunanistan ebediyen kapalı kalamaz. Paskalya zaten kısıtlamalar için zor bir dönem, bunu piyaslarla birlikte kafe ve restoranların ve okulların açılmasıyla da birleştirdiğinizde, üstelik günlük vaka sayısı 3-4 bin civarındayken ve hastaneler doluyken, patlayıcı bir karışım olduğunu anlıyorsunuz. Bu, bilimsel açıdan yanlış ve binlerce ölümle sonuçlanacak’ dedi.

Hükümetin vatandaşların talebini göz önüne alarak hareket ettiğini ve kesin kararı verdiğini belirten araştırmacı-doktor, bundan sonra yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

  • Mümkün olduğunca daha fazla test yapmak ve vakaların tespit edilip derhal karantinaya alınması;
  • Önlemlerin daha sıkı ve daha doğru bir şekilde uygulanması;
  • Aşılamaların mümkün olduğunca hızlandırılması.

Öte yandan aşı vurdurmuş olanların da virüsle işinin bitmediğini belirten Pavlakis, aşının hastalıktan koruduğunu fakat virüsün bulaşmasından korumadığını, aşı vurduranlara da virüs bulaşabileceğini ve virüsü yayabileceklerini kaydederken, aşılanmış olanların dahi maske takmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...