Yunanistan ile Suudi Arabistan arasında hava savunma sistemi anlaşması - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ile Suudi Arabistan arasında hava savunma sistemi anlaşması

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Milli Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos Suudi Arabistan‘a resmi ziyaret düzenlediler. Ziyarette hava savunma sistemi anlaşması imzalandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’daki kritik enerji kaynaklarının korunması amacıyla Riyad yönetimi ile Patriot hava savunma sistemi anlaşması imzalandığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, salı günü Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhain ile Riyad’da bir araya geldi.

Dendias, görüşme sonrası yapılan basın açıklamasında anlaşmayı, “Bir Patriot bataryasını buraya, Suudi Arabistan’a taşımak için anlaşma imzaladık” sözleriyle duyurdu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhain

Dendias, “Bu anlaşma, Körfez ülkeleriyle iş birliği açısından ülkemiz için büyük bir adım ve aynı zamanda Batı’nın enerji kaynaklarının güvenliği için bir katkıdır” açıklamasında bulunurken ayrıca Körfez İşbirliği Konseyi ile bir iş birliği anlaşması imzaladığını duyurdu.

Ziyarette Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman da Dışişleri Bakanı Dendias ve Milli Savunma Bakanı Panayotopulos’u kabul etti.

Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, γίναμε δεκτοί από τον διάδοχο του Θρόνου, Πρίγκιπα Mohammed bin…

Posted by Νίκος Δένδιας on Tuesday, April 20, 2021

Öte yandan Yunanistan’da ABD, Fransa, BAE, İspanya, Kanada, İsrail ve Kıbrıs’ın katılımıyla çok uluslu “İniohos 21” askeri tatbikatı düzenleniyor.

Tüm Atina FIR hattı içerisinde icra edilen tatbikatta Yunanistan’ın kara, hava ve deniz kuvvetleri unsurları yer alıyor.

12 Nisan’da başlayan ve 22 Nisan’a kadar sürecek tatbikata ABD’den F-16 uçakları, MQ-9 İHA’lar ve bir KC-135 tanker uçağı, Fransa’dan Rafale ve Mirage savaş uçakları, BAE’den F-16’lar, İspanya’dan F/A 18 Hornet savaş uçakları, İsrail’den F-15 ile F-16’lar, Kanada’dan CGI- Air Weapon Managers sistemi ve Güney Kıbrıs Rum kesimi AW 139 tipi bir helikopter ile katılıyor.

Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkede her yıl gerçekleştirilen çok uluslu “İniohos 21” askeri tatbikatının, Yunanistan’ın Akdeniz havzası bölgesindeki stratejik konumunu ve bölgedeki birçok ülkeyle sıkı iş birliğini yansıttığını söyledi.

Yunanistan’ın yer aldığı bölgenin gittikçe istikrarsızlaştığını ifade eden Başbakan Miçotakis sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yunanistan savunma imkanlarını güçlendirmeye ve silahlı kuvvetlerini yükseltmeye devam edecektir”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...