Avrupa Süper Ligi kaos çemberi: İki günde karar değiştirdiler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Süper Ligi kaos çemberi: İki günde karar değiştirdiler

Avrupa’nın önde gelen 12 kulübünün Avrupa Süper Ligi kuracaklarını ilan etmesinin ardından patlak veren olaylar devam ediyor..

Futbolda dünyasında deprem yaratan kararın ardından İngiltere’nin Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City ve Tottenham futbol takımları, henüz iki gün önce kurulduğu ilan edilen Avrupa Süper Ligi’nden ayrılma kararı aldılar.
İngiliz basınına yansıyan haberlerde, Avrupa Süper Ligi’nin kurucu 12 üyesinden biri olan Chelsea futbol takımının ligden çekilmek için belgeleri hazırlamaya başladı.

Yine İngiliz takımı Manchester City’nin de Avrupa Süper Ligi’nden çekileceği öğrenildi.


Tottenham’dan da çekilme kararı geldi.

Liverpool Futbol Kulübü de ligden ayrıldığını duyurdu.

Manchester United da ayrılma kararı aldı.

Altı İngiliz kulübünün ayrılığı sonrasında İtalyan kulüp Milan da projeden çekilme kararı aldı.

Öte yandan yaşanan tartışmaların ardından kulüp başkanlarından istifa kararları gelmeye başladı.

Manchester United Başkanı Ed Woodward görevinden istifa etti. Juventus Başkanı Andrea Agnelli de görevinden istifa etmeye karar verdi.

İngiltere’den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya’dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya’dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri, “Avrupa Süper Ligi” adıyla yeni bir girişim başlattıklarını duyurmuştu.

UEFA, FIFA, İngiltere Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga, İtalya Futbol Federasyonu ve Serie A yönetimleri, ortak bir bildiri yayımlayarak önde gelen kulüplerin ayrı lig kurma fikrine karşı çıkmıştı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İtalya, İspanya ve İngiltere’den 12 kulübün kurulması konusunda anlaştığı ‘Avrupa Süper Ligi’nin futbol için yıkıcı olabileceği uyarısında bulunmuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.