Yunanistan Türkiye sınırlarını açmayacak mı? Türk turiste ihtiyacı yok mu? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Türkiye sınırlarını açmayacak mı? Türk turiste ihtiyacı yok mu?

Koronavirüs salgını başladığından bu yana yolculuklar ve seyahatler yapılamaz oldu. Özellikle Türkiye ile Yunanistan arasında seyahat yapanlar sınırların kapatılmasıyla birlikte zor bir yıl geçirdi.

Her ne kadar Yunan vatandaşları Türkiye’ye gidip gelebilse de sınırlar düzgün faaliyette değil ve istenen şartlar gitmeyin dercesine katı.

Ancak yaz geliyor ve Yunanistan’ın en büyük ekonomik gelir kapısı olan turizm sektörünün yeniden canlandırılması gerekiyor. ND hükümeti bu doğrultuda AB ülkeleri dışında şimdiden üç ülkeyle ikili anlaşma yaparak ülkeye turist girişini sağlamak istiyor. Anlaşma sağlanan beş ülke Sırbistan, İsrail ve Birleşik Krallık. 

Dolayısıyla 27 AB ülkesi ve bu üç ülke vatandaşları aşı olsalar da olmasalar da PCR testi ile Yunanistan’a gelip yaz tatillerini geçirebilecekler.

Peki, Yunanistan’ın kapı komşusu olan ve ciddi ekonomik gelir sağladığı Türkiye ne olacak? Türk turist hem Ege adalarını hem de karayoluyla gelerek Selanik’e kadar olan bölgeye ekonomik katkı sağlıyordu. ND hükümeti ülkeye turist gelsin diye harıl harıl çalışırken ve hatta deney amacıyla Hollanda’dan Nisan ayı başında 200’e yakın turist kafilesi getirirken Türk sınırlarını açmayacak mı?

İzlemek için videoya tıklayın:

Şu ana kadar bir Yunan yetkili bile bu sorulara cevap vermiş değil. Oysa isteseler Sırbistan ile yaptıkları gibi Türkiye ile de ikili anlaşma yapabilir ve turistlerin gelişini sağlayabilirler.

Konuştuğumuz bir çok kişi “Yunanistan aşı vurduranları, ve PDC testi negatif olanları alacağını açıkladığı an vizesi alınmış binlerce kişi gelmek için hazır” diyorlar.

Oysa Yunan yetkililer diğer ülkelere sağladıkları turist geliş formülünü Türkiye için bile ağızlarına dahi almıyor.

Bu konuda yerel siyasetçilerin de tepki vermemesi ve Yunan-Türk sınırlarının kapalı kalmasına sessiz kalmaları, turizm sezonunda bu sene de Türkiye’yi dışarıda tutacakları kanısını doğuruyor. 

Yunan ekonomisinin ayakta durabilmesi için, ayrım gözetmeden, aşısını vurdurmuş ve PCR testi negatif olan tüm turistlere ihtiyacı var. Yoksa yok mu? 

Evren Dede
Evren Dede

Gazeteci, yazar, podcaster…. Azınlıkça Genel Yayın Yönetmeni

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...