Varufakis: Türkiye’yle savaş çıksa birkaç saat sürer - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Varufakis: Türkiye’yle savaş çıksa birkaç saat sürer

Yanis Varufakis
Yanis Varufakis, MeRA 25 Partisi Genel Başkanı

Yunanistan’da MeRA25 partisi lideri Yanis Varufakis, zorunlu askerlik için hiçbir neden olmadığını belirtti.

Çok tartışılacak açıklamasında, Varufakis, partisinin tavrının zorunlu askerliğinin tamamen kaldırılması yönünde olduğunu belirtirken, zorunlu askerliğin ülkenin savunma zırhını güçlendirmediğini, aksine zayıflattığını söyledi.

MeRA 25 lideri, askere giden binlerce çocuğun gerekli eğitimi almadığını, bu iş için askeri okullarda eğitim görmüş profesyonel askerlerin olması gerektiğini kaydetti.

‘Zaten günümüzde savaş –şayet olursa– Küçük Asya felaketi dönemindeki veya İkinci Dünya Savaşı dönemindeki gibi olmayacak. Savaş olursa sen ve ben anlayamayabilirz bile, çünkü şimşek hızıyla, uçaklar ve özel kuvvetler ile veya denizaltılar ile olacak ve örneğin Türkiye’yle bir savaş birkaç saat içinde bitecek’ diyen Varudakis, ‘Günümüzde, İkinci Dünya Savaşı’nda Sibirya bozkırlarında olduğu gibi bir ordular çatışması söz konusu değil’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...