Yunan kadınları sigara kullanımında dünya üçüncüsü! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan kadınları sigara kullanımında dünya üçüncüsü!

Yunan kadınları sigara içmekte dünya üçüncüsü!

Son 25 yılda dünya geneli sigara içenlerin oranı düşse de, hâlâ her dört erkekten biri ve her yirmi kadından biri – yaklaşık bir milyar insan – her gün sigara içmeye devam ediyor.

Washington Üniversitesindeki Yunan kökenli Profesör Emanuela Gakidu tarafından 195 ülkede yapılan uluslararası araştırma sonuçlarına göre 1990-2015 yılları arasında her gün sigara içen erkeklerin oranı %28 (%35’ten %25’e) kadınların ise %34 (%8’den %5,4’e) oranında azaldı.

Günlük bazda en çok sigara içen erkekler Çin (254 milyon), Hindistan (91 milyon) ve Endonezya’da (50 milyon) bulunuyor. Kadınlarda ise başı ABD (17 milyon), Çin (14 milyon) ve Hindistan (13,5 milyon) çekiyor.

Ancak Azınlıkça’daki habere göre sigara içenler nüfusa oranla hesaplandığından Yunan kadınların %27’si sigara kullandığı için Yunanistan’ın üçüncü sırada yer aldığı görülüyor. İlk sırada Grönland (%44), ikinci sırada Bulgaristan (%28) ve üçüncü sırada Yunanistan (%27) oranlarıyla yer alırken, ilk beşi diğer iki Balkan ülkesi Karadağ (%26) ve Hırvatistan’daki (%25) kadınlar tamamlıyor. – azınlıkça

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et