Öğrenci bahane, asıl plan herkese self-test yaptırmak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Öğrenci bahane, asıl plan herkese self-test yaptırmak

Hükümet ilk olarak lise öğrencileri ve öğretmenlere self-test yapmalarını zorunlu hale getirse de, perde arkasındaki asıl plan, bütün vatandaşlara self-test zorunluluğu getirmek. 

ND Hükümeti bir yandan piyasaların canlanması için yasakların kalkmasını istiyor ancak korona salgınının artarak devam etmesi nedeniyle bunu gerçekleştiremiyor. 

Bu kıskaçtan kurtulmak isteyen hükümet hem çarşıların normal şekilde çalışacağı hem de koronavirüs vakalarının kontrol altına alınacağı bir formül arayışında.

Başbakan Kiryakos Miçotakis’in talimatıyla sihirli çözüm formülünü arayan Başbakanlık ofisi kurmayları gelen her öneriyi inceliyor ve uygun bulduklarını Miçotakis’e sunuyorlar.

Bir süre önce Başbakanlık ofisine gelen herkese self-test yaptırılması projesine, ilk başta sıcak bakılmasa da, vakaların düşmemesi nedeniyle yürürlüğe geçildi.

Hükümet kurmaylarının planı çok basit: Önce okulları açmamız için self-test mecbur diyeceğiz, halkı alıştırdıktan sonra ise önce çalışanlar ve ardından da kamusal alana çıkacak herkes için bu şartı getireceğiz!

Ancak bu noktada, vatandaşların göstereceği tepki ve self-test uygulamasına katılımı önem arz ediyor. 8 Nisan Pazartesi günü startı verilecek plan bakalım başarıya ulaşacak mı. 

Azınlıkça genel Yayın Yönetmeni Evren Dede hükümetin self-test planını gözler önüne serdiği Yunanistan Gündemi’nde ilk planda kimlere self-test zorunluluğu geleceğini anlatıyor.

Bu yayında konuşulan konu başlıkları şöyle:

  • Yunanistan’da koronavirüse karşı öğrenci ve eğitimcilere getirilen evde self-test yaptırma zorunluluğunda bir sonraki plan, test yapma zorunluluğun beş sektör çalışanlarına (mağazalar, turizm, işletme, gıda ve taşımacılık alanlarında çalışanlara) uygulanması. Hükümetin selff-test projesi tutarsa asıl plan, tüm vatandaşların self-test yaparak sosyal hayata katılabilmesi.
  • Milli Eğitim Bakanı Niki Kerameos, ilkokul ve ortaokulların Paskalya yortusu öncesinde açılmayacağını duyurdu. İlkokul ve ortaokul öğrencileri internet üzerinden eğitime devam edecek diyen Bakanın asıl planı Paskalya sonrasında sınıflarda derslerin başlaması. Bu konuda liselerin erken açılması ile projeye start verildi.
  • Baktılar halkı daha fazla evlerde tutamayacaklar, vakalar artsa da yasaklarda gevşeme kararı verdiler. Başbakan Kiryakos Miçotakis, kafe ve restoranların dış kısımlarının Paskalya yortusundan sonra açılacağını duyurdu.
  • Pandemi nedeniyle zorlanan ND hükümeti baskın erken genel seçim mi planlıyor?
  • 22 kadın sporcu, yayınladıkları açıklamayla antrenörler tarafından sözlü, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldıklarını duyurdular. Yunanistan’da son dönemlerde kadınlara uygulanan şiddet ve taciz olaylarını kadınların kendileri ifşa ediyor ve kamuoyunda destek buluyor. Toplumun beklentisi şiddet ve tacizde bulunanların yargı önüne çıkarılarak cezalandırılması. 
Evren Dede
Evren Dede

Gazeteci, yazar, podcaster…. Azınlıkça Genel Yayın Yönetmeni

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...