Selanik esnafından rest: Mağazaları açacağız! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik esnafından rest: Mağazaları açacağız!

Foto: Selanik - azınlıkça

Yunanistan’da 5 Nisan Pazartesi itibariyle mağazaların açılması kararlaştırılmışken, hükümetin son anda Selanik, Patra ve Kozani’yi bu uygulamanın dışında tutması tepkilere neden oldu.

Vaka sayılarının yüksek olduğu bu 3 ilde mağazaların açılmasını son anda iptal eden hükümete, söz konusu bölgelerin esnaflarından tepki yağdı.

İşletme sahipleri hükümetin kararını acilen geri çekmesini isterken, kararın geri alınmaması halinde karara uymayacaklarını ve mağazalarını açacaklarını duyurdular.

Esnafın yasağa aldırmayıp mağaza açma ötesinde, mağazalarına protesto amaçlı birer de siyah bayrak çekmeye hazılandıkları ekleniyor.

Öte yandan, hatırlanacağı üzere, söz konusu 3 bölgenin Eyalet Başkanları, Başbakan Miçotakis’e mektup göndererek kapalı kalacak olan işletmelere 5’er bin evro maddi destek verilmesini istemişlerdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik'te Anneden Oğluna Yaşam Bağışı: Bir Böbrek, Yeniden Doğuşun Hikayesi

Selanik’te, Dünya Kadınlar Günü’nün hemen ardından gerçekleşen dokunaklı bir olay, annelerin çocukları için neleri göze alabileceğinin canlı bir örneğini sergiliyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Öğretmen ve Profesörlerden İş Bırakma Eylemi: Perşembe Yeni Eylemler Düzenlenecek

Yunanistan’da eğitim ve akademi camiası, özel üniversitelerin kurulmasına yönelik yasa tasarısına karşı çıkarken, 15 Şubat Perşembe günü için geniş çaplı bir miting planlıyor.
Devamını oku...