Zeybek, Yannakidis ve Kabza’nın Atina temasları ile ilgili basın açıklaması - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Zeybek, Yannakidis ve Kabza’nın Atina temasları ile ilgili basın açıklaması

Zeybek, Yannakidis ve Kabza’nın Atina temasları ile ilgili basın açıklaması

İskeçe SYRIZA milletvekili Hüseyin Zeybek’in İçişleri, Ulaştırma ve Tarım Bakanlıklarında yapılan temaslarla ilgili yaptığı basın açıklaması şu şekildedir:

BASIN AÇIKLAMASI
Atina, 5/4/2017

Dün 4-4-2017 tarihinde  Xanthi İskeçe  milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Stathis Giannakidis, Miki ( Mustafçova)Belediye Başkanı Cemil Kabza  ile  birlikte İçişleri Bakanı , Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ,Tarım  Bakanlığı yetkilileri ile  bir takım görüşmeler gerçekleştirmişlerdir.

İçişleri Bakanlığı:

Yapılmış olan gürüşmelerde İçişleri  Bakanı sayın Panos Skrourletis  Miki (Mustafçova) belediyesinde  yapılmakta olan bir dizi teknik ve alt yapı proje çalışmaları hakkında bilgilendirilmiş ve bu tarz çalışmaların yerel  halkın günlük  hayat şartları açısından önemi vurgulanmıştır. Ayrıca yeni belediye binasının projelendirilmesi ve uygulama aşamasına  geçirilebilmesi için bakanlıktan gerekli yasal düzenlemenin yapılması  arz edilmiştir.
İçişleri Bakanι sayın Skourletis’ in İskeçe’ye yapmış olduğu ziyareti esnasında da açıkladığı gibi Miki (Mustafçova) belediyesine en kısa zamanda  300,000 Euro’luk mali yardım yapılacağı Bakan tarafından tekrar dile getirilmiştir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı:

Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında sayın (Δέδες) Dede’nin danışmanı ile yapılan görüşmelerde Ketenlik (Kentauros) köyü için ulaşım projesi hakkında bilgi verilmiştir.Aynı zamanda Ιlıca (Thermes) köyünde sel baskını projelerinin bir an önce uygulamaya geçirilmesinin önemi vurgulanmıştır..

Tarım Bakanlığı:

Tarım Bakınlığında,Τarım Bakanlığı Genel Sekreteri Sayın (Κασίμης) Kasimis ile yapılan görüşmelerde, Sayın Kasimis (Κασίμης) milletvekilleri ve  Belediye Başkanını CLLL/LEADER programları hakkında bilgilendirdi. Miki (Mustafçova) belediye başkanı sayın Cemil Kabza da CLLL/LEADER  programının uygulanmasındaki zorlukları dile getirdi. Son olarak , sel felaketinin önlenmesi açısından gerekli alt yapının oluşturulmasındaki ve sokak köpekleri barınaklarının uygulamaya geçirilmesindeki önem vurgulanmıştır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et