Yunanistan dışında ne kadar Yunan var? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan dışında ne kadar Yunan var?

Yunanistan Dışişlerine bağlı Yurtdışı Yunanlar Genel Sekreterliği, yeni nüfus sayımıyla yurtdışında yaşayan Yunanların sayısı konusunda net yanıta varmayı amaçlıyor.

Pek çok Yunanın Yunanistan dışında ikinci ve üçüncü kuşak göçmen olarak yaşadığı kaydedilirken, özellikle ekonomik kriz döneminde başlayan beyin göçüyle bu rakamın epey arttığı vurgulanıyor.

Yurtdışı Yunanlar Genel Sekreterliği’nin istatistik verilerine göre Yunanların ezici çoğunluğu (yüzde 61) Amerika kıtasındayken, yüzde 23’ü diğer Avrupa ülkelerinde, yüzde 13’ü Avustralya ve Yeni Zelanda’nın da aralarında bulunduğu Okyanusya’da, yüzde 2’si Afrika ve yüzde 1’i Asya’da.

2000 yılı nüfüs sayımına göre 1 milyon 213 bin 807 Yunanlının ABD’de yaşadığı kaydedilirken, bir sonraki yılın sayımında Avustralya’daki Yunanlı sayısının 375 bin 703 olarak tespit edildiği kaydedildi.

370 bin Yunan vatandaşının Almanya’da, 215 bin 105’inin Kanada’da, 212 bininin Birleşik Krallık’ta, 120 bininin Güney Afrika’da, 97 bin 827’sinin Rusya’da, 91 bin 500’ünün Ukrayna’da, 58 bin 785’inin Arnavutluk’ta, 35’er bininin de Fransa ve Belçika’da yaşadığı belirtiliyor.

İtalya’daki Yunan sayısı 30 bin olarak hesaplanırken, Arjantin’de 20 bin, Brezilya’da 25 bin, Ermenistan’da 1176, Lüksemburg’da 2 bin ve Türkiye’de 2 bin 500 Yunanlının yaşadığı aktarılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...