Yunanistan, Süveyş Kanalı için Mısır’a yardım teklifinde bulundu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan, Süveyş Kanalı için Mısır’a yardım teklifinde bulundu

Dünyanın en büyük ticaret filosuna sahip Yunanistan, Süveyş Kanalı’nda karaya oturan The Ever Given adlı dev konteyner gemisinin kurtarılması için Mısır’a yardım teklifinde bulundu.

Dünyanın en yoğun ticari yollarından biri olan Süveyş Kanalı, karaya oturan dev konteyner gemisi nedeniyle günlerdir trafiğe kapandı. Dünya ticaretini kilitleyen bu gelişme bütün ülkeleri alarm durumuna geçirdi. 

Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası Bakanlığı ve Yunan Armatörler, Cankurtaranlar ve Kirlilikle Mücadele Birliği ile işbirliği içinde, Yunan Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Süveyş Kanalı İdaresi’ne Yunanistan’ın yardım etmeye hazır olduğunu bildirdi

Dünyanın en büyük ticaret filosuna sahip Yunanistan Süveyş kanalındaki gelişmeleri yakından takip ediyor ve Süveyş Kanalı’nın en kısa sürede tekrar uluslararası seyrüsefere açılmasını umuyor.

Mısır’dan ‘Teşekkür’

Mısır yaptığı açıklamayla, Süveyş Kanalı’nda karaya oturarak deniz geçişini kesintiye uğratan dev konteyner gemisinin kurtarılması için destek veren ABD, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yunanistan’a özel teşekkürlerini dile getirdi.

Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Usame Rabia tarafından düzenlenen basın toplantısında söz konusu ülkelere ülkesi adına teşekkürlerini iletirken konunun Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fettah el-Sisi tarafından yakından takip edildiği belirtildi.

Rabia, geminin Ağustos ayında açılışı yapılan yeni kanada değil, Eski Süveyş Kanalı’nın 151. kilometresinde karaya oturduğunu söyledi. 

Hatırlanacağı üzere dev konteyner gemisi The Ever Given kum fırtınasına yakalanmış ve Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlayan Süveyş Kanalı’nda karaya oturmuştu.

sss

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...