Yunanistan yazın turistleri nasıl ağırlayacak - Türkiye ilk açıklamada yok - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan yazın turistleri nasıl ağırlayacak – Türkiye ilk açıklamada yok

Meşe sahili, Gümülcine (Komotini), Rodop, Yunanistan

Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis 2021 yılı yaz sezonunda turistleri nasıl karşılayacaklarını anlattı.

Küresel pandemi nedeniyle zor bir yıl geçiren turizm sektörü bu seneyi de kaybetmek istemiyor. Bu yılki tanıtım kampanyasının ana sloganı “Αll you want is Greece” – “Tek istediğiniz Yunanistan”. 

Bu sloganla ülkesinden uzaklaşmayı düşünen ve kaygılanmadan kendini güvende hissetmek isteyen her turist için Yunanistan’ın güvenli liman olarak bulacağı vurgulanmak isteniyor.

Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis ülkeye gelen turist akışının artmasına önemli katkılar sağlayacağını açıkladığı Dijital Yeşil Aşılama Sertifikası’na atıfta bulunduktan sonra, yabancı ziyaretçilerin 14 Mayıs’tan önce Yunanistan’a gelişini ise bir iyimserlik işareti olarak değerlendirdi.

5 ülke saydı, aralarında Türkiye yok

“Koronavirüs Kovid-19 cephesinde her şey yolunda giderse, Yunanistan turistleri daha erken kabul edebilecek.” diyen Yunan Turizm Bakanı, AB, ABD, Birleşik Krallık, İsrail, Sırbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden seyahatin aşamalı olarak kaldırılmasını düşündüklerini sözlerine ekledi. Bakan Teoharis’in açıklamasında, kara sınır kapılarından gelen Türk turistler ile birlikte özellikle Ege adalarının gelir kaynağı olan Türkiye’den gelecek turistlerden ise hiç bahsetmediği görüldü.

Turizm yılının gelişimi ile ilgili olarak iyimserliğini koruyan Teoharis, 2021’in bir önceki yıla göre daha iyi olacağını ve aynı zamanda Yunanistan’ı gelecekte gelişme ve toparlanma yoluna sokacağını söyledi..

Yunanistan’a turistler nasıl gelecek?

Turizm sektörünün yeniden başlamasıyla ilgili olarak Yunanistan Turizm Bakanlığı diğer kurumlara birlikte yapılan çalışmalar neticesinde 4 güvenlik önleminde karar kılmış durumda.

Bunlardan birincisi bir turistin Yunanistan’a gelebilmesi için önce aşı yaptırması veya hastalığı atlatması veya negatif PCR testi yaptırması gerekiyor.

İkincisi, turist havalimanına veya kara sınırına geldiğinde, yenilikçi “EVA” sistemi ile kontrole tabi tutulacak.

Üçüncüsü, Yuanistan’a giriş kapılarında hızlı rapid testler kullanılacaktır.

Dördüncüsü, turistlerde tespit edilen koronavirüs vakaları için önceden belirlenmiş karantina otelleri olacak ve geçerli sağlık protokolleri uygulanacak.

Son olarak otel çalışanları konusuna değinen Yunanistan Sağlık Bakanı, turizm sektöründe çalışanların aşılanmasının, hassas gruba giren vatandaşların aşılanmasının akabinde yapılmasını planladıklarını belirtti.

sss

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...