Berat Kandili mesajları - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Berat Kandili mesajları

Kandil mesajları bu sene koronavirüs salgını nedeniyle camilere ve ziyaretlere gidemeyen Müslümanların en çok kullandığı iletişim yolu durumunda. Berat kandili mesajları.

Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili’nin anlam ve önemini bir kez daha anlatmak isteyenler, kandil mesajları gönderiyor. 

Berat Kandili, oruç tutulan Ramazan ayının habercisi. İşte Ramazan’ın müjdecisi Berat Kandili için mesajlar

Sevgili Müslüman kardeşlerim BeratKandili’nizi tebrik ederim. Allah afiyet, sağlık, mutluluk versin.

Sevgili Batı Trakyalı kardeşlerim, Berat Kandili’nizi tebrik ederim. Allah hepimizn dualarını kabul buyursun.

Ramazanın müjdecisi, ilahi rahmetin tecelli ettiği bu faziletli gecenin günahlarımızdan arınıp hayırlı başlangıçlar yapmamıza vesile olması dileğiyle, Berat Kandili’miz mübarek olsun.

Her dile dua etme kabiliyetini veren elbette o duayı kabul etme iradesini gösterir. Rabbim bu güzel günde dilimizi duasız, dualarımızı cevapsız bırakmasın. Amin.

Kalbimizin üzerini örten tozların alındığı; sevginin ve merhametin hayatımızın odağında olduğu, hayatımızı iyilik yapmak üzere inşa edeceğimiz duasıyla, samimiyetiyle. Berat Kandilimiz mübarek olsun.

Ramazan-ı Şerif’in habercisi, rahmet ve mağfiret gecesi #BeratKandili’nin ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Dualarda buluşalım İnşallah.

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını müjdeleyen Berat Gecemizin sağlık, sevgi, barış ve huzur getirmesini diler, tüm İslam Âleminin Berat Gecesini tebrik ederim.

BERAT KANDİLİ NEDİR?

Berat kelimesinin aslı ”Berâettir. Berat kelimesi; kurtulmak, beri olmak, suçlu olmamak anlamına gelmektedir. Berat ve beraet, beri olmak, aklanmak, temiz ve suçsuz çıkmak anlamlarındadır. Mü’minlerin bu gece günah yüklerinden kurtulup, ilâhî bağışa ermeleri umulduğu için, sözlük manasına uygun olarak “Berat Gecesi” denilmiştir.
Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu kazandırır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et