Amatör balıkçılık yasağı kimler için kalktı? Kafa karışıklığı sürüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Amatör balıkçılık yasağı kimler için kalktı? Kafa karışıklığı sürüyor

Yunanistan’da hükümetin amatör balıkçılık yasağının belediye sınırları içerisinde kaldırılması kararı kafa karışıklıklarını beraberinde getirdi.

Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalyas, Cuma günü yaptığı açıklamada belediye sınırları içerisindeki sahillerde balık avlamanın serbest olacağını duyururken, Hükümet Gazetesi’nde yayınlanan kararda ise sadece kayıklarla/botlarla balıkçılığın serbest olacağı belirtildi.

Buna tepki gösteren Yunanistan Amatör Balıkçılar Birliği Başkanı Dionisis Bastas, kararda bir ‘ve’nin eksik olduğunu, ‘belediye sınırları içerisinde VE kayıklarla/botlarla avlanmak serbest bırakılmıştır’ denilmesi gerektiğini bildirdi.

Bakanlık tarafından her ne kadar ilgili düzeltilmenin yapılacağı belirtilmişse de, henüz bir açıklama bulunmuyor.

Öte yandan, Bastas, ‘6’ koduyla sadece yaya veya bisikletle balığa gitme detayına da tepki gösterirken, ‘Malzemeler araçlarımıza sığmazken bisikletle veya yaya onca malzemeyi nasıl taşıyacağız’ diyerek isyan etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...