‘Demokratik Sorumluluk’ adında yeni parti kuruldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Demokratik Sorumluluk’ adında yeni parti kuruldu

‘Demokratik Sorumluluk’ adında yeni parti kuruldu

Atina’da 1-2 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen kuruluş kongresi sonrası Demokratik Sorumluluk (Dimokratiki Efthini) Partisi kuruldu.

2016 yılında kurulan siyasi oluşum kısa süre içerisinde siyasi partiye dönüşürken, kongrede partinin başkanı, genel sekreteri, yürütme konseyi ve genel konsey üyeleri belirlendi.

Parti yoğun siyasi sembolizm içeren bir harekete de giderek partinin iç işleyişini temin edecek Başkan ile partinin siyasi lideri olacak ve başbakan adayı olacak Genel Sekreterin farklı isimler olmasına karar verdi. Böylece Selanikli ekonomist Vasilis Pavlidis Başkan seçilirken, Larisalı avukat Thomas Papaliagkas da Genel Sekreter seçildi.

Konuşmasında ülkenin mevcut durumuna değinen Papaliagas, mevcut siyasi personelin ülkeyi krizden çıkaracak köklü değişiklikleri getirecek ne becerilere ne de iradeye sahip olduğunu dile getirdi. Demokratik Sorumluluk partisinin ise sadece bir siyasi hareket olmadığını ifade eden Genel Sekreter Papaliagas “Siyasi kaliteyi hedefleyen farklı bir siyasi anlayış ve mantığı temsil ediyoruz” dedi.

Parti tarafından yapılan ilk açıklamada da “Demokratik Sorumluluk, ülkemizin siyasi tarihinde ne yapılması gerektiğini söylemekten ziyade nasıl yapılması gerektiğini söyleyen ilk parti” denildi.

Kuruluş kongresine eski bakanlardan Alekos Papadopulos’un da katıldığı görülürken, partide görev almayan Papadopulos’un bu yeni siyasi partiye aktif destek verdiği belirtildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et