Başka belediyedeki kuaför ve berbere nasıl gidilecek? İşte cevabı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başka belediyedeki kuaför ve berbere nasıl gidilecek? İşte cevabı

Yunanistan’da kuaför, berber, park ve arkeolojik alanlar yarın açılıyor: Vatandaş hangi kodla dışarı çıkacak? Başka belediyedeki kuaföre veya berbere nasıl gidilecek?

Yunanistan genelinde 22 Mart Pazartesi günü itibariyle koyu kırmızı renk olan bölgeler dahil berber, kuaför, güzellik salonları, parklar, arkeolojik alanlar ve çocuk parkları uzun bir aradan sonra tekrar açılıyor.

Vatandaşlar söz konusu işler için dışarı çıkmadan önce 6 kodunu gönderecekler. Belediyeler arası hareket izni ise sadece kuaföre gitmek için olacak.

22 Mart Pazartesi gününden itibaren Yunanistan genelinde kuaför ve güzellik salonları, koronavirüs yasakları çerçevesinde kapatılmalarının ardından müşterilerini bir kez daha karşılayacak

Kuaförler, parklar ve arkeolojik alanların tekrar açılacağını 19 Mart Cuma günü yaptığı resmi açıklamayla Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias duyurmuştu.

Öte yandan vatandaşların merak ettiği bir sorun berber veya kuaförün başka bir belediyede ise gitme izni verilip verilmeyeceği konusuydu. Bu soruna cevap Kalkınma ve Yatırım Bakanlığı’ndan geldi. Verilen cevapta kuaförü veya berberi ikamet ettiği yerden farklı bir bölgede bulunan vatandaşlar kuaför salonuna gitmek için önce randevu alacak ve mesaj gelmesini bekleyecek. Ardından mesaj geldiğinde, yola çıkmadan önce “6” koduyla 1303’e mesaj atacaklar.

Yani biri  Kozlukebir belediyesi sınırlarındaki bir köyde yaşıyor ve Gümülcine’de bulunan berberine veya kuaför salonuna gitmek istiyorsa, önce arayıp randevu alıyor. Berber veya kuaför verdiği randevuyu gösteren bir SMS veya e-posta gönderiyor. 

Randevu günü geldiğinde ise vatandaş “6” işaretli B tipi kağıt veya 13033’e “6” kodunu göndererek kuaförüne gidiyor.

Polis belediyeler arası giden bir vatandaşı kontrol ettiğinde mutlaka kuaförden kendisine gelen mesaja bakıyor. Aynı prosedür manikür pedikür gibi güzellik merkezleri için de geçerli olacak.

Öte yandan yetkililer kuaför ve berber dükkanı işletenlerin mekanı dezenfekte etmiş olmalarını istiyor.

sss

Fotoğraf karesi arşivden kullanılmıştır

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...