Balafas: Vatandaşlar zorlu yeni önlemlerin geleceğini biliyordu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Balafas: Vatandaşlar zorlu yeni önlemlerin geleceğini biliyordu

Balafas: Vatandaşlar zorlu yeni önlemlerin geleceğini biliyordu

Göç Politikası Bakan Yardımcısı Yannis Balafas “hükümetin vatandaşları 2015 anlaşması gereği yeni önlemlerin alınacağı konusunda bilgilendirdiğini” dile getirdi.

SKAI televizyon kanalına konuşan Balafas “Yunan halkı yeni önlemlerin, vergiden muaf tutulan gelir sınırının düşürülmesi ya da emekli maaşlarının düşürülmesi gibi zorlu önlemlerin geleceğini biliyordu. Müzakere ile bu olumsuz etkileri düzeltmeye çalışıyoruz. Gerisi boşu boşuna kabadayılık” dedi.

Yeni önlemlerin küçük ve orta ölçeklileri etkilemeyeceği değerlendirmesinde bulunan Yannis Balafas “Önlemler orta direğin bir bölümünü etkileyecek, küçük ve orta ölçeklileri değil. Bunu başarmak için uğraşıyoruz. Emekli maaşlarındaki kesintilerin de 2020, 2021 ve 2022 yıllarında itibaren geçerli olmasını istiyoruz. Unutmamalı ki bu kesintilere karşılık karşı önlemler de olacak” dedi.

Göç Politikası Bakan Yardımcısı SYRIZA ve ANEL parlamento gruplarının fire vermeden yeni önlemleri parlamentodan geçireceğinden de emin olduğunu ifade etti.

Mülteci kriziyle ilgili yanlışların da olduğunu kabul eden Balafas, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın mülteci kriziyle ilgili AB-Türkiye anlaşmasını iptal edeceği sözleriyle ilgili olarak ise “Sayın Erdoğan’ın tehditleri bizi endişelendiriyor. Ancak, yangına körükle gitmemizi gerektiren bir neden yok. Ben bu tehditlerin sözlü olarak kalacağına inanıyorum” yorumunda bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et