Yunanistan Turizm Bakanı: Turizm sezonunu 14 Mayıs’ta açıyoruz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Turizm Bakanı: Turizm sezonunu 14 Mayıs’ta açıyoruz

Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis, koronavirüs aşı pasaportunun serbest dolaşımı koruduğunu belirterek, Avrupa Birliği’nin (AB) bu konuda vites artırması gerektiğini kaydetti.

Theoharis, 14 Mayıs’ta turizmin açılması için kesin tarih olduğunu vurgularken, ‘Müttefikimiz güzel hava ve aşıların ilerlemiş olması olacak. Bu tarih, güvenli bir tarih’ dedi.

Herhalükarda 2021 yılının 2020 yılına kıyasla çok daha iyi olacağını söyleyen Turizm Bakanı, aşı pasaportu konusunda ise ‘Eğer AB gecikmeye devam ederse dünyadaki liderlik rolünü gösterme konusunda son derece önemli bir fırsatı kaçırmış olacak. Mümkün olduğu kadar hızlı hareket etmeliyiz. Sorunun teknik olduğunu düşünmüyorum, mesele siyasi kararlılık meselesi ve bir an önce aşı sertifikası yerleşmeli’ dedi.

Aşı pasaportunun serbest dolaşım hakkını koruduğunu söyleyen Theoharis, bunun AB’nin temel özgürlüklerine ters düşmediğini, aksine bağdaştığını belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...