Yurtdışında parası olanlar için kabus başlıyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yurtdışında parası olanlar için kabus başlıyor!

Yurtdışında parası olanlar için kabus başlıyor!

Ortak Raporlama Standartları (CRS) dünyada binlerce mevduat sahibinin uykusunu kaçıran üç kelime olurken, çok yakın zamanda Yunanistan’da da en azından 60 bin kişinin korkulu rüyası olacak.

Kathimerini gazetesinde yer alan habere göre 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren aktif hale getirilen CRS her ülkenin vergi ve maliye makamlarına vatandaşlarının yurtdışında sahip oldukları banka hesapları veya başka malvarlıkları ile ilgili bilgi veriyor.

Kısacası Yunan yetkili makamları Yunan vatandaşlarının Hollanda, Almanya, Lüksemburg, Singapur, Mokana, Panama, Hong Kong ve hatta Lübnan’da 31 Aralık 2016 tarihindeki malvarlıkları hakkında bilgi sahibi olacak. CRS iki aşamada aktif hale getirilecek. Birinci uygulama 1 Ocak 2017’de yapıldı ve 54 ülkeyi kapsıyor. İkinci uygulama ise 1 Ocak 2018’e yapılacak ve 47 ülkeyi daha kapsayacak.

Yurtdışında parası olup da bu paraları vergiye tabi tutulmuş olanların korkacak hiçbir şeyi yok. Ancak malvarlıkları itibarıyla yurtdışındaki paraları gerekçelendiremeyenler veya bu paraların vergi kaçakçılığı ya da başka yasadışı faaliyetlerin ürünü olduğu ortaya çıkanları ise sadece para cezası değil sahip oldukları bu paraların tamamını kaybetme tehlikesi bekliyor!

Yurtdışında Yunanistan’da iflas etmiş şirketlerin sahiplerine, vergi kaçıranların başında gelen avukat, doktor, gazeteci, noter gibi meslek sahiplerine hatta rüşvetlerle servet yapan kamu memurlarına, siyasetçilere, yargıçlara, yerel yöneticilere ait milyonlarca euro’nun olduğu düşünülüyor.

Maliyenin kıskacına, yurtdışındaki bankalardaki yüksek miktarlar nedeniyle faiz alan ve bu faizlerden elde ettikleri gelirleri Yunanistan’a bildirmekle mükellef olup da bildirmeyenler de girecek.

Bu “kara paralara” af bir yana dursun, %90’a varan vergi uygulanacağı ve devletin gelirine dönüştürüleceği kaydediliyor. Bu şekilde de Yunanistan’a son yıllarda memorandumlar çerçevesinde verilen yüklü kredilerin bir bölümünün ödenmesi hedefleniyor.

İLGİLİ HABER

Yurtdışındaki bankalarda parası olan dikkat!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et