Batı Trakya Avrupa’nın en fakir bölgeleri arasında! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Avrupa’nın en fakir bölgeleri arasında!

Batı Trakya Avrupa’nın en fakir bölgeleri arasında!

Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti Avrupa Birliği’nin (AB) en fakir 20 bölgesi arasında yer alıyor.

Avrupa İstatistik Kurumu (Eurostat) tarafından dün kamuoyuyla paylaşılan verilere göre Yunanistan’dan Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’nin yanı sıra İpiros ve Batı Yunanistan eyaletleri de en fakir 20 Avrupa bölgeleri arasında.

2015 yılını kapsayan verilere göre Yunanistan’daki 13 eyaletten 11’i kişi başına düşen gayrisafi yurtiçi hasılasında (GSYİH) Avrupa ortalamasının %75 altında bulunuyor. Trakyadan’daki habere göre en düşük kişi başı GSYİH ise %29 ile Bulgaristan’ın bir bölgesinde bulunurken, en yükseği ise %580 ile Londra’nın merkezinde bulunuyor.

Yunanistan’da ise kişi başı GSYİH Avrupa ortalamasının %68’i oranında şekillendi. Sadece başkent Atina’nın içinde yer aldığı Attiki (%93) ve Güney Ege (%76) eyaletlerinde Avrupa ortalamasının %75’ini aştı.

En düşük kişi başı GSYİH ise %48 ile Batı Trakya’nın içinde yer aldığı Doğu Makedonya Trakya ve İpiros eyaletlerinde görülürken, Batı Yunanistan’da ise durum %50 olarak şekillendi.

Avrupa Birliği’nin en fakir bölgeleri arasında Bulgaristan ve Polonya’nın beşer bölgesi, Romanya’nın dört, Macaristan ve Yunanistan’dan iki ve Fransa’nın da bir bölgesi yer alıyor.

En zengin bölgeler ise Londra’nın merkezi (%580), Lüksemburg (%264), Hamburg (%206) ve Brüksel (%205) oldu.

Kaynak: trakyadan

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et