Drama: Yasak dinlemediler, 2.000 kişiyle cenaze töreni düzenlediler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Drama: Yasak dinlemediler, 2.000 kişiyle cenaze töreni düzenlediler

Fotoğraf: Mermerci Cahit

Drama iline bağlı Mikropoli köyünde papaz Arittides Papadopulos’un cenaze törenine 2.000 kişi katılınca, bölgedeki sağlık yetkilileri alarm durumuna geçti.

Yunanistan genelinde katı koronavirüs yasakları sürerken cenaze törenleri de kısıtlı sayıda aile yakınlarıyla yapılması gerekiyor. Ancak Drama ilinde Prosoçani belediyesinde son cenaze törenine iki bin kişi katılınca yetkililer alarma geçti.

Bölgenin sevilen şahsiyetlerinden olan papaz Aristides vefat edince birçok kişi cenazesine katılmak istedi. Yerel halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen törende yaklaşık iki bin kişinin toplandığı görüldü.

Yetkililer papazın cenaze törenine civar köylerden de katılım olunca sayının iki bini bulduğunu belirtiyorlar.

Önlem amacıyla bölgeye intikal eden Kamu Sağlığı EODY kurumu sağlık ekipleri önümüzdeki hafta boyunca köy köy gezerek hızlı rapid koronavirüs testi yapacaklar. 

Bölgede şu ana kadar yapılan testlerin sonuçları negatif çıkmış durumda. Ancak önümüzdeki hafta da test çalışmaları sürdürülecek. Yetkililer cenaze töreninin açık alanda gerçekleştiğini ve bölgede daha önce koronavirüs vakası olmadığını belirtiyorlar. 

Ölen Peder Aristides’in görev yaptığı Mikropoli köyünde EODY ekibi testlere başlamış durumda. 560 sakini köyde ilk hızlı  44 testte virüs görülmedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...