Gümülcine Belediyesi 5 projeyi INTERREG programına dahil etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediyesi 5 projeyi INTERREG programına dahil etti

Gümülcine Belediyesi 5 projeyi INTERREG programına dahil etti

Gümülcine (Komotini) Belediyesi 5 proje için INTERREG Yunanistan – Bulgaristan 2014-2020 programından finansman sağlamayı başardı.

Projeler özetle şöyle:

1. Crossing the paths of History and Culture. Bütçesi 979.000 euro. Gümülcine Belediyesi ile Haskovo Belediyesi ve Gümülcine Belediyesi Kültür Şirketi tarafından Gümülcine’nin turistik profilinin güçlendirilmesini hedefliyor.

2. Water resources efficiency and conservative use in drinking water supply systems. Bütçesi 900.000 euro. Gümülcine Su ve Kanalizasyon İdaresinin (DEYAK), Thermi Su ve Kanalizsyon İdaresi, Thessalia Üniversitesi ve Kırcali ve Gotse Delchev beldiyeleriyle birlikte hayata geçireceği proje içilebilir suyun kalitesini arttırmayı ve vatandaşlara sunulan hizmetlerin kalitesinin arttırılmasını hedefliyor.

3. Improving Healthcare Access through a Personal Health Monitoring System. Bütçesi 895.000 euro. Gümülcine Sosyal Hizmetler ve Dayanışma Merkezinin (KEMEA) Yunanistan Merkez Belediyeler Birliği, Dimokritos Üniversitesi ve Rodop Tabipler Birliği ile hayata geçireceği proje birinci dereceli sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini amaçlıyor.

4. Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection II. Bütçesi 989.000 euro. “Karatheodoris” Belediye Kalkınma Şirketinin Çocuğun Gülümsemesi Vakfı ile birlikte hayata geçireceği proje tehlike altındaki çocukların korunmasını hedefliyor.

5. Protecting biodiversity at NATURA 2000 sites and other protected areas from natural hazards through a certified framework for cross-border education, training and support of civil protection volunteers based on innovation and new technologies. Bütçesi 1.500.000 euro. Gümülcine Belediyesinin bu projesi ise sivil korumanın özellikle de gönüllüler boyutunda yeni teknolojiler kullanılarak ve sınırlararası bölgedeki işbirliğini arttırarak güçlendirilmesini hedefliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et