Batı Trakyalı Kiki’nin Everest macerası başlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı Kiki’nin Everest macerası başlıyor

Batı Trakyalı Kiki’nin Everest macerası başlıyor

Gümülcine (Komotini) Dağcılık Derneği üyesi Dedeağaç (Alexandroupoli) kökenli Kiki Tsakaldimi’nin dünyanın en yüksek zirvesi Everest’e doğru macerası başlıyor.

37 yaşındaki Kiki 8.848 metre yükseklikteki Everest’e tırmanacak ilk Yunan kadın olmak istiyor. Bugüne kadar sadece 5.000 insan Everest’e tırmanmayı başarırken, aralarından sadece 400’ü kadın.

Everest’e tırmanmak öyle duyulduğu gibi kolay bir şey değil. Yetenek dışında tecrübe, kararlılık, ve özgüven gerektiren bir girişim. Öyle görülüyor ki bu hasletlerin hepsi Batı Trakyalı Kiki’de fazlasıyla mevcut.

Kiki Tsakaldimi 1 Nisan’da öğretmeni Arhontis Eksakoidis ve akıl hocası Satyabrata Dam ile Everest’e doğru yola çıkıyor. 13 Mayıs’a kadar iklime alışacak olan Kiki, herşey yolunda giderse rüzgârların azalacağı 13-25 Mayıs tarihleri arasında Everest’e tırmanmak için uğraşacak.

“Higher than Everest” adlı proje çerçevesinde Yunanistan Dağcılık ve Tırmanma Federasyonu çatısı altında ilk ulusal kadın ekibinin Everest’e tırmanmaya çalışacağını ifade eden Tsakaldimi, bu proje fikrinin üç yıl önce başladığını anlattı. İçinde korkularına bir son verme ihtiyacının ve bu hayatta her şeyin olabileceği inancının doğduğunu ifade eden Trakyalı dağcı “Ben dağcı değildim, ne de dağcılığa ilgim vardı. Herkesin büyük işler yapabileceğine karar verdim. Eğer ben Everest’e tırmanabilirsem, herkes her şeyi başarabilir demektir” dedi.

Maceraya bayıldığını dile getiren Tsakaldimi “dünya harika ve onu keşfetmeliyiz. Evde koltuğumuza yaslanmak yerine bizi memnun eden işler yapmalıyız” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABER

İlk olacak! Batı Trakyalı Kiki, Everest’e çıkacak

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et