Nea Smirni’de polis şiddeti: Parktaki vatandaşlara saldırı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Nea Smirni’de polis şiddeti: Parktaki vatandaşlara saldırı

Yunanistan’da polis şiddeti, barışçıl gösterilerden sonra şimdi de parklara sıçramaya başladı.

Haftasonu başkent Atina’nın Nea Smirni bölgesinde bir parka giren DİAS polis ekipleri çocuklarıyla parkta yürüyen aileleri ‘koronavirüs kontrolleri’ için durdurmaya başladı.

Önüne gelene ceza kesmeye başlayan polisler, yanında hem kimliği hem de sokağa çıkmak için ‘sms izni’ olan bir kadına da ceza kesmeye kalkışınca ve vatandaşlardan tepki görünce kendilerine silah çekerek ve itiraz edenlere coplarla saldırarak karşılık verdiler.

Bu olayları görüntülemeye çalışan bir gence de saldıran polisler, etraftaki diğer vatandaşların bu şiddet olaylarını görüntülemesine engel olamadılar.

Görüntüler sosyal medyaya yansıyıp büyük tepki çekince, Yunan Polisi (ELAS), yaklaşık 30 ile 40 kişinin polis memurlarına saldırdığı, bir polis memurunun elinden yaralandığı ve 11 kişinin tutuklandığı yönünde bir duyuru yayımladı.

Tutuklananlar arasında Nea Smirni 7. İlkokulu öğretmeni Niovi Kalokiri’nin de olması ve meslek örgütlerinin de olayı kınaması sonrası kamuoyunda tepki büyürken, konu muhalefetin de tepkisini çekti.

Anamuhalefetteki SYRIZA partisi, Sivil Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis’e ve Yunan Polisi yönetimine vatandaşlara orantısız şiddet uygulama fırsatını Başbakan Kiryakos Miçotakis’in verdiğini söylerken, ‘Başbakan’ın şu anda yapması gereken ilk şey ELAS lideri ve Hrisohoidis’i azletmektir. Hrisohoidis pekçok olayda olduğu gibi yetersiz ve demokrasi için tehlikeli’ ifadelerini kullandı.

MeRA25 partisi Genel Sekreteri Yanis Varufakis de Başbakan’a Hrisohoidis üzerinden yüklenirken, Bakan’ın 2012 yılında HIV virüslü kadınlara polisin saldırmasında aktif rol oynadığını hatırlattı ve ‘Kendisini, hem de meclis dışından, alıp yeniden Bakan yapmanız belirli insani ve etik değerleri hiçe saydığınızın göstergesidir’ dedi.

Öte yandan hükümet kanadından ND milletvekili Konstandinos Kiranakis polis şiddetine maruz kalan gençle ilgili olarak ‘Görüntüleri izledim. O kişi ‘Sınıfsal Karşı-Atak’ örgütü üyesi ve bundan birkaç gün önce Dimitris Kufondinas’a destek eylemlerine katıldı’ dedi.

Kiranakis’in bu sözleri sosyal medyada ayrıca tepki toplarken, ‘Devlet vatandaşları fişliyor mu?’ sorularını da beraberinde getirdi.

Son olarak, Hükümet Sözcü Vekili Aristotelia Peloni yetkililerin olayla ilgili soruşturma başlattığını kaydederken, bu olayın muhalefet tarafından abartıldığını ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...