Okullar Mart’ta, kafeler ise Nisan’da açılacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Okullar Mart’ta, kafeler ise Nisan’da açılacak

Yunanistan Hükümet Sözcü Vekili Aristotelia Peloni, kafe-bar ve restoranların ne zaman açılacağı ile ilgili sinyal verdi.

Gazetecileri bilgilendirmek üzere açıklamalarda bulunan Sözcü Vekili, hükümetin Mart ayı sonuna kadar kapalı olan ortaokul ve liseleri açmayı planladığını belirtirken, Nisan başlarında ise eğlence-dinlence mekanlarının dış kısmını açmak istediklerini bildirdi.

Peloni, alınan tüm kararların uzmanların tavsiyleri doğrultusunda alındığını kaydederken, ajandalarında, Mayıs ayından itibaren aşamalı olarak turizmin de açılması olduğunu vurguladı.

Mart sonuna kadar ülke genelinde vurulan koronavirüs aşısı sayısının 1 milyonu aşacağını belirten Sözcü Vekili, Nisan’dan itibaren ise aşıların da daha hızlanacağını kaydetti.

Öte yandan haftasonu başkent Atina’nın Nea Smirni bölgesinde yaşanan polis şiddetiyle ilgili olarak, Peloni, yetkililerin olayı araştırdığını bildirirken, anamuhalefet lideri Aleksis Çipras’ı ise yeni bir ‘bıkkınlar meydan hareketi’ oluşturmaya çalışmakla suçladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...