Manolada’da çilek toplayan göçmenler lehine AİHM Yunanistan’ı mahkum etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Manolada’da çilek toplayan göçmenler lehine AİHM Yunanistan’ı mahkum etti

Manolada’da çilek toplayan göçmenler lehine AİHM Yunanistan’ı mahkum etti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Yunanistan’ın Manolada bölgesinde çilek tarlalarında çalışan 42 Bangladeşli göçmenin zorla çalıştırıldığına hükmetti.

42 göçmen, 2013 yılında AİHM’e başvurmuştu. AİHM’in verilerine göre dava açan göçmenler çalışma izni bulunmadığı halde 2012 yıllı Ekim ayından 2013 yılı Şubat ayına kadar Manolada’daki çilek tarlalarında çilek toplamak için çalıştırıldı.

Kendilerine 7 saat iş için 22 euro maaş vaat edilirken, her ek mesai için ise 3 euro ödenecekti. Göçmenlerin her gün sabah 7.00’den akşam 19.00’a kadar silahlı bekçilerin denetimi altında çalıştığı belirlenirken, AİHM zorla çalıştırma yasağıyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesindeki maddenin ihlal edildiğine karar verdi.

Mahkeme ayrıca dava açanların durumunun insan ticareti ve zorla çalıştırmayı ortaya çıkardığına, zira iş aracılığıyla istismarın “tacirliğin bir boyutu” olduğuna hükmetti.

AİHM ayrıca devletin de insan ticaretini önlemek, mağdurları korumak, yapılan suçları etkin bir şekilde incelemek ve sorumluları cezalandırmak için üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmediği kanısına vardı.

Mahkeme ayrıca dava açan ve duruşmaya katılan her bir göçmene 16.000 euro tazminat ödenmesine, diğer dava açan göçmenlere de 12.000 euro tazminat ödenmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca mahkeme masrafı olarak da 4.363,64 euro’yu davayı kaybeden taraftan alınmasına karar verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et