İflas noktasına gelen Yunan restoran sahipleri yargıya başvuracak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İflas noktasına gelen Yunan restoran sahipleri yargıya başvuracak

Yunanistan’da restoran sahipleri, sürekli sokağa çıkma yasaklarından dolayı ciddi maddi zarara uğrayan işletmelerinin hakkını aramak için yargıya başvurma kararı aldılar.

Yunanistan Restoran İşletmecileri ve Benzeri Meslekler Federasyonu (POESE), gerçekleştirdiği basın toplantısıyla hükümete ‘işletme anahtarlarını teslim etme’ eylemi hakkında da bilgi verirken, bu eyleme işletmelerin ezici çoğunluğunun katıldığını, Rodop ilinden de katılımın tam olduğunu belirtti.

Toplanan anahtarların Maksimu’daki Yunanistan Başbakanlık Konutu’na 31 Mart günü teslim edileceği kaydedilirken, öte yandan hükümetten talep ettikleri haklar içinse Yargıya başvurmaya hazır oldukları belirtildi.

Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT) verilerine göre pandemi nedeniyle ülke genelinde 80 bin işletme kapalı kalırken, 432 bin çalışanın da bu süreçte işsiz kaldığı vurgulanıyor.

Restoran sahipleri, yeniden başlangıç için yardım programı, yeniden başlangıçtan sonra ilk 6 ay işletmelerin ve çalışanların maddi olarak desteklenmesi, pandemi krizi sürecinde oluşan borçların kırpılması ve 120 takside bağlanması, belediye vergilerinden muafiyet, sektörün ESPA programına dahil edilmesi ve katma değer vergisi FPA’nın yüzde 6’ya düşürülmesini talep ediyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...