DEİ Elektrik faturalarındaki ek ücretlere siz de dikkat ettiniz mi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

DEİ Elektrik faturalarındaki ek ücretlere siz de dikkat ettiniz mi?

DEİ Elektrik faturalarındaki ek ücretlere siz de dikkat ettiniz mi?

Yunanistan Elektrik Kurumunun (DEİ) elektrik faturalarında yer alan ek ücretlere öfkelenen çok sayıda vatandaş anlam veremediği bu ek ücretlere tepkilerini dile getirerek faturaları sosyal medyaya yüklüyor.

Bir vatandaş “Elektrik tüketimi için 300 euro yazan fatura için nasıl olur da 600 euro öderim?” diye yazıyor. Esasında kendisinden ekstradan istenen 300 euro’nun nereye gittiğini sorguluyor. Faturaya baktığınızda ise Yunanistan Devlet Radyo Televizyonu ERT’i, belediyeyi, elektrik naklini, dağıtım şebekesini, değişik kamu hizmetlerini v.s. daha birçok şeyi ödemeniz gerekiyor.

Elektrik dışında ADMİE, DEDDİE, YKO, ETMEAR v.s. için de ödeme yapınca fatura 300 euro’dan 600 euro oluveriyor.

“Elektriği bana nasıl getiriyorsunuz? Elle mi taşıyorsunuz” diye tepkisini dile getirenler de var.

Yunanistan’da elektrik faturalarının %42’sini vergi ve harçlar oluştururken, %4’ünü dağıtım şebekelerine ödenen para oluşturuyor. %56’sı ise tedarikçi şirketlerin, ki bu durumda da DEİ’nin geliri.

Son 10 yılda elektrik fiyatlarına %157 oranında rekor düzeyde zam yapıldı. Bu zamlar da vatandaşların tepkisini çekiyor doğal olarak.

“DEİ ihtiyaç sahipleri için indirim yapmak yerine, bu indirimlerden oluşan açığı bizden çıkartıyor” diye tepkisini dile getiriyor bir başka vatandaş ve ekliyor “Çok çocuklu aileleri, adaları, sosyal fatura ödeyenleri ve daha nicesini biz ödemek zorundayız. Ama buna rağmen DEİ iflasa çok yakın!

{gallery}stories/2017-haberler/2017-03-15/dei-fatura{/gallery}

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et