Polisten Çiknopempti mesaisi: Mangalcıları arıyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Polisten Çiknopempti mesaisi: Mangalcıları arıyorlar

Yunanistan’da her yıl dört bir yanda mangallar yakılarak et şöleni yapılan Çiknopempti, bu yıl koronavirüs önlemleri çerçevesinde yasak.

Bilindiği üzere Paskalya yortusu öncesi 40 günlük hayvansal ürünler yemenin yasak olduğu Ortodoks Orucu başladığından, “Dumanlı Perşembe” anlamına gelen “Çiknopempti” gününde Yunanlılar, her köşede mangalları yakıp kırk günlüğüne mahrum kalacakları et ürünlerinin tadını çıkarıyorlar.

Koronavirüs olmayan yıllarda, ilkokullarda bile öğretmenler öğrencilerine mangal yaparak günü kutlardı.

Bu yıl Çiknopempti 4 Mart 2021 tarihine denk geliyor, ancak yetkilililer, koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla Çiknopempti’nin kutulanmasını yasakladılar.

Doğu Makedonya-Trakya Polis Müdürlüğü, yayınladığı açıklamayla vatandaşları sorumlu davranmaya ve yasaklara uymaya davet etti.

4 Mart günü polis memurlarının sıkı kontroller uygulayacağının belirtildiği açıklamada, önlemlerin ihlal edilmemesi konusunda ikazda bulunuluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...