Yeni cezalar belli oldu! Dükkân kapama ve 5 bin euro ceza - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni cezalar belli oldu! Dükkân kapama ve 5 bin euro ceza

Yeni cezalar belli oldu! Dükkân kapama ve 5 bin euro ceza

Kamu Gelirleri Bağımsız Kurumu denetimcilerinin fiş kesmeyen veya mali denetimi engelleyen işletme ve mağaza sahiplerine keseceği cezalar belli oldu.

Yunan Parlamentosuna sunulan yasa değişikliği önerisi 48 saatten başlayarak 1 aya kadar çıkabilecek dükkân kapatma cezasının yanı sıra 1.000 euro’dan başlayan ve 5.000 euro’ya kadar varan para cezaları öngörüyor.

Öte yandan dükkân kapatma cezası artık sadece esnafın sahip olduğu bütün dükkânlara değil sadece denetimin yapıldığı işletmeye kesilecek. İşte bazı cezalar:

– Yapılan mali denetimde 10’un üzerinde fiş kesilmediği veya sunulan hizmet veya ürünün karşılığını yansıtmayan fişler kesildiği ya da yanlış kesilen fişlerin değerinin 500 euro’yu aştığı tespit edildiğinde 48 saat kapatma cezası verilecek.

– Aynı veya bir sonraki vergi yılı içerisinde yapılacak denetimde yine en azından 3 kez fiş kesilmediği veya gerçek fiyatı yansıtmayan fişler kesildiği tespit edildiğinde 96 saat kapatma cezası verilecek.

– İki yıl içerisinde yapılacak bir sonraki denetimlerde tespit edilen her ihlal için 10 gün kapatma cezası.

– Mağaza sahibinin denetim yapılmasını engellemesi durumunda 1 aya varan işletme kapatma cezası.

– Kapatma cezasının ihlal edilmesi durumunda 10 gün ekstradan kapatma cezası.

– Kapatma cezası yerine Kamu Gelirleri Bağımsız Kurumu tarafından 1.000 ile 5.000 euro arasında değişen özel para cezası da verilebilecek. Bu ceza yat kiralama, seyyar satıcılık, huzur evi, otel, kurs, muayenehane gibi kapatma cezasının uygulanması zor işletmeler için verilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et