3 saatlik alışveriş izni verecek mesaj kodu geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

3 saatlik alışveriş izni verecek mesaj kodu geliyor

Yunanistan’da hükümet koronavirüs önlemlerini gevşetmeyi tasarlarken, vatandaşların tamamen rehavete kapılmamaları için de tedbir almayı planlıyor.

1 Mart itibariyle ‘click in shop’ sisteminin kaldırılması ve perakende satış mağazalarında alışverişte koronavirüs öncesi sisteme dönülmesi tartışılırken, diğer yandan insanların alışveriş bahanesiyle sokaklara dökülmesinin önüne geçilmesi için yeni bir önlem hazırlanıyor.

Buna göre vatandaşlar 13032’ye SMS atarak alışverişe çıkacak olup, atılan SMS 3 saatliğine geçerli olacak.

Bu yeni uygulamanın günde sadece 1 SMS’le sınırlandırılacağı kaydedilirken, kâğıtla sokağa/alışverişe çıkanlarda bunun nasıl denetleneceği ise merak konusu.

Herhalükarda önlemlerin gevşetilmesi için Enfeksiyon Hastaları Uzmanları Heyeti kafa yoruyor olup, diğer yandan vaka sayısının artmamaması ve Sağlık Sistemi’ne daha fazla yüklenilmemesi için de ince hesaplar yapılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...