Bu yaz Thassos adası ve Batı Trakya’ya turist yağacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bu yaz Thassos adası ve Batı Trakya’ya turist yağacak

Bu yaz Thassos adası ve Batı Trakya’ya turist yağacak

Turizmden Sorumlu eski Eyalet Başkan Yardımcısı Mihalis Amiridis bu yıl Doğu Makedonya-Trakya (DMT) Eyaletini ziyaret edecek turist sayısında en azından %20 oranında artış beklendiğini dile getirdi.

Atina Haber Ajansının “Praktorio 104,9 FM” radyosuna konuşan Amiridis, rezervasyonlardaki artışın %30’a ulaştığını ifade ederken “Bu da toplamda bölgeyi ziyaret edecek turist sayısının geçen yıla kıyasla daha fazla olmasının beklenmesi anlamına geliyor. Turist sayısındaki artış %20’lere ulaşacak” dedi.

Amiridis bu artışta Kavala havaalanında Avrupa’nın 30 farklı şehrine seferler düzenlenecek olmasının da katkı sağlayacağını ifade etti ve ekledi: “Sefer programına Moskova, St. Petersburg ve Minsk şehirlerine haftada beş yeni sefer eklenecek”.

Turizmden Sorumlu eski Eyalet Başkan Yardımcı ayrıca İsveç, Büyük Britanya, Almanya ve Avusturya gibi ülkelere Nisan-Ekim döneminde yeni seferlerin de başlayacağının haberini verdi.

Bunun dışında Balkanlardan da ciddi oranda turistin bölgeyi ziyaret ettiğini ve Romanya, Bulgaristan, Türkiye ve Ukrayna’dan çok sayıda turistin tatil için DMT Eyaletini tercih ettiğini sözlerine ekledi.

“En büyük kozumuz Thassos (Taşöz) adası ve Avrupa haritasında önemli bir konum elde etti” diyen Amiridis adadaki konaklama sayısının Santorini ve Mikonos adalarıyla kıyaslanabileceğini dile getirdi.

Amiridis “En büyük iddiamız ise Dedeağaç (Alexandroupoli), İskeçe (Xanthi) ve Gümülcine’deki (Komotini) turizmin de artmasıdır” ifadelerini kullanırken “Bu bölgeler orijinalliklerini korumayı başaran ve kendi geleneksel renklerini ve Yunan misafirperverliğini sunan bölgelerdir” dedi.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce Kostas Antoniadis, Mihalis Amiridis’in yerine göreve getirilmişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et