Kavala’da koşer kesim yapan mezbahayı savcılık durdurdu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kavala’da koşer kesim yapan mezbahayı savcılık durdurdu

Kavala’da koşer kesim yapan mezbahayı savcılık durdurdu

Kavala Savcılığı Kokkinohoma’da bulunan mezbahanın hayvanların Yahudiliğin öngördüğü şekilde koşer kesimi yapmasını durdurdu.

Veterinerlik dairelerinin bilirkişi raporlarını ve ilgili mevzuatı inceleyen Kavala Savcısı, Perşembe günü Kokkinohoma’daki mezbahanın koşer kesimi yapmasına, en azından şimdilik, izin verilmemesi kararı aldı.

21 Mart Salı günü 200 küçükbaş hayvanı koşer yöntemiyle kesmeye hazırlanan kesimevi önünde hayvan sever gruplar, dernekler, vatandaşlar ve siyasi oluşumlar protesto gösterisi düzenlemiş ve Yunanistan Hayvan Severler Derneği ile Çevreciler Federasyonu bu sürecin iptal edilmesi için savcılığa başvurmuştu.

Kavala Savcılığı da Kavala Veterinerlik Dairesinden bilirkişi raporu alana dek süreci dondurma kararı almıştı ve ilgili bilirkişi raporu da aynı gün öğle saatlerinde hazırlamıştı.

Ekolog-Yeşiller Partisi tarafından yapılan açıklamada 5 gün içerisinde 5.008 imza toplandığı ve “bunun Yunan toplumunun hayvanlara yönelik şiddet konusunda oldukça hassas ve aktif olduğunu gösterdiğini” kaydederken, açıklamada “Belirli üye devletlerin sözde din özgürlüğü bahanesinin arkasında sıklıkla AB dışında üçüncü ülkelere et ihracatı gibi ekonomik ve başka çıkarlar gizlenmektedir” denildi.

Açıklamanın Yunanca tam metni BURADA!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.