Memleket kaçık dolu! ‘Taksicileri öldüren manyak katil benim’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Memleket kaçık dolu! ‘Taksicileri öldüren manyak katil benim’

Memleket kaçık dolu! ‘Taksicileri öldüren manyak katil benim’

“Sayın polis memuru, taksicilere saldıran manyak katil benim. Beni tutuklayabilirsiniz”.

Eleftheros Tipos gazetesinde yer alan habere göre bu ifadeler kendisinin Kifisia’daki 52 yaşındaki taksi şoförünün katili olduğunu iddia ederek teslim olmaya gelen bir vatandaşa ait.

Attiki Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası polisleri son dönemde bu ve benzeri çok sayıda vakayla karşı karşıya kalıyor. Olayın basına yansımasıyla her gün polise telefonlar yağıyor. Polis kaynakları, gelen ihbarlardan kitap yazılabileceğini söylüyor.

İhbar sayısı bugüne kadar 300’ü aşarken, polis kendilerine ulaşan her bilgiyi incelemek, dikkate almak ve değerlendirmek zorunda kalıyor.

Peki gerçekten katil miydi?

Katil olduğunu söyleyerek teslim olmaya gelen adamın durumu da bu inanılmaz vakalardan biri. Bütün haberleri okuduğu ve gelişmeleri en ayrıntılı detayına kadar bildiği tespit edilen adamın olabildiğinde inandırıcı olmaya çalıştığı ifade ediliyor. Ancak cinayeti anlatmaya başlayınca haliyle çelişkilerin de ortaya çıktığı belirtiliyor. Polisin adamın katil olmadığını anlayınca hakkında hiçbir işlem yapmadan evine geri göndermek zorunda kaldığı kaydediliyor.

Bir başka telefonla yine Attiki Emniyet Müdürlüğü teyakkuza geçmişti. Zira sunulan veriler dikkate alınmayacak cinsten değildi. Bir kadın polisi arayarak, manyak katilin komşusunun olduğunu ihbar etmişti. Şüpheliyi takibe alan polisler, kısa sürede ihbar edilen adamın katil olmadığını anlamıştı. Bahse konu adamın sakin bir işadamı olduğu ve henüz bilinmeyen nedenlerden dolayı kadın komşusunun hedefi haline geldiği belirlenmişti.

Bir diğer ihbarda ise yapılan tarifin katilin profiliyle bire bir uyuştuğu görülmüştü. Katil zanlısı olarak takibe alınan şahsın fotoğrafı ilk saldırıdan sağ kurtulmayı başaran 32 yaşındaki taksi şoförüne gösterildiğinde, katilin o olmadığı ortaya çıkmıştı.

Eleftheros Tipos gazetesi vatandaşlardan gelen ihbarların en azından %85’inin incelendiği ve hiçbirinde katile ulaşamadığını yazıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et