Sahte trafik harcı düzenleyen maliye memuru işten atıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sahte trafik harcı düzenleyen maliye memuru işten atıldı

Sahte trafik sigortası düzenleyen maliye memuru işten atıldı

Sahte trafik harcı bastığı gerekçesiyle hakkında memurluktan atılma kararı bulunan maliye memuru, kararın iptal edilmesi için İdari Mahkemeye başvurdu.

Tesalya’daki 45 yaşındaki iki çocuk babası maliye memuru görevi kötüye kullanma, hizmet içi ve dışı onur kırıcı davranış, kişisel çıkarları uğruna kamu memurluğu vasfını kullanma suçlarından kamudan atılmıştı.

Hakkında idari soruşturma başlatılan memurun 2013-2015 yılları arasında çocuk iznini kullandığı sırada zaman zaman Tesalya Vergi Dairesine gittiği ve alakasız protokol numaraları kullanarak vergi harçlarının ödendiğine dair sahte belge hazırladığı belirlendi. Esasında ise ödenen bu paraların devlet kasalarına gitmediği ortaya çıktı. Hazırladığı belgeleri üçüncü bir şahsa verdiği ve bu şahsın da sırasıyla söz konusu araçları trafikten çektiği veya trafiğe yeniden sürdüğü belirlendi.

Bunun yanı sıra izinli olduğu süre zarfında Yunanistan Maliye Bakanlığının sistemine girerek gerçekte trafikte olan araçları trafikten çekilmiş gibi gösterttiği ve bu araçlar için trafik harcı ödenmemesine rağmen trafikte dolaşmaya devam ettiği tespit edildi. Bir süre sonra ise sistemde yeniden bu araçların trafikte dolaşmasına izin verilmesini sağladığı ve böylece kamunun para kaybetmesine yol açtığı belirlendi.

Bahse konu memurun kamuya 69 bin 407 euro zarar verdiği belirlendi. Maliye memuru ise görevden atılma kararının ağır bir ceza olduğu ve hakkında izlenilen sürecin yasal olmadığı gerekçesiyle kararın iptal edilmesi için idari mahkemeye başvurdu. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et