Kültür Bakanı Koniordu yangında büyük zarar gören Beyazıt Camii için Dimetoka’ya geldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kültür Bakanı Koniordu yangında büyük zarar gören Beyazıt Camii için Dimetoka’ya geldi

Kültür Bakanı Koniordu yangında büyük zarar gören Beyazıt Camii için Dimetoka'ya geldi

Kültür Bakanı Lidia Koniordu 22 Mart Çarşamba günü çıkan yangınla büyük hasar gören Beyazıt Camii (Çelebi Mehmet Camii) için Dimetoka’yı (Didimotiho) ziyaret etti.

Bakan Koniordu Pazar günü gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı açıklamalarında “Balkanların en önemli eserlerinden birinde meydana gelen felaketi kendi gözlerimle görmek ve belediye başkanı ile birlikte bu eseri aşamalı olarak nasıl onarabileceğimizi değerlendirmek için geldim” ifadelerini kullandı.

Turizm Bakanına ziyaret sırasında Kültür Bakanlığı Genel Sekreteri Maria Vlazaki eşlik ederken, Dimetoka Belediyesinde yapılan ve meydana gelen zararla ilgili bilgi verilen toplantıya Evros Tarihi Eserler Müdürü Hrisa Karadima da katıldı. Toplantıda ayrıca tamir süreci de ele alındı. Daha sonrasında Turizm Bakanı yeni Bizans Müzesi ile Dimetoka kalesini ziyaret etti.

Kültür Bakanı Koniordu yangında büyük zarar gören Beyazıt Camii için Dimetoka'ya geldi

Onarım süreciyle ilgili olarak ise Turizm Bakanı Koniordu “atılacak ilk adımın mevcut çatının uzaklaştırılması olacağını, zira yangın sonrası camide yapılacak çalışmalar için tehlike arz ettiğini” ifade ederken “akabinde arkeologların alanı hazırlayacağını” dile getirdi.

Gerek çatının gerekse de cami içinde meydana gelen zararların onarımı ise ESPA programına dahil edilecek Bakan Koniordu “Bu eserin olabildiğince kısa sürede tamir edilebilmesi için el birliğiyle elimizden gelen en iyisini yapacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et