Burhan Baran’dan camiler için vergi açıklaması - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Burhan Baran’dan camiler için vergi açıklaması

İskeçe (Xanthi) KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran

İskeçe (Xanthi) KINAL Milletvekili Burhan Baran, yaptığı açıklamayla İnhanlı (Topiros) ve Bulustra (Avdira) belediyelerinde camilerden alınan haksız ERT vergilerinin son bulduğunu duyurdu.

Yaptığı girişimler sonrasında bu kararın alınmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Baran, İskeçe ilinin diğer illerinde de benzer kararların alınması için Mütevelli Heyetlerine işbirliği çağrısı yaptı.

Milletvekili Burhan Baran’ın açıklaması şöyle:

“2020 yılı başında tespit ettiğimiz, Topiros ve Avdira belediyesi sınırları içinde bulunan Camiilerimizden, bu iki belediyemizin Elektrik Krumu( ΔΕΗ) üzerinden illegal olarak vergi aldığını ve bu vergilerin iptali için çalışmalarımızı başlatmıştım.

Bu konu hakkında belediyelerimizi bilgilendirdim. Kendilerine bu konu hakkındaki tespit ettiğimiz karar ve kararnameleri gönderip hem bu belediyelerdeki azınlık azaları, hem de Belediye Başkanları ile görüştüm. Kendilerinden acil olarak bu illegal alınan vergilerin iptalini talep ettim.

Araya pandemi sürecinin de girmesi ile bu süreç biraz uzasa da, ısrarla konunun üzerine gittim. Yapılan çalışmalar sonucunda, sene sonunda bu iki belediyemiz, belediye meclisinde alıdıkları karar ile yıllardır fark edilmeyen bu haksız alınan verginin iptaline karar verdiler.

Bu konuda bizimle birlikte bu sorunun bir an önce sonuçlandırılması için çaba sarfeden Avdira ve Topiros ( İnhanlı ) belediye başkanlarına, azınlık mensubu iki belediyenin belediye başkan yardımcılarına ve iki belediyedeki hem iktidar, hem muhalefette bulunan belediye azalarına teşekkürlerimi iletirim.

Bu konu ile birlikte yürüttüğümüz yine il genelinde Camiilerimizde Elektrik faturaları üzerinden, Radyo Televizyon Kurumu(ΕΡΤ) adına alınan haksız verginin kaldırılması için çalışma başlatmıştım. İl genelinde tüm Camii Mütevelli Heyetlerini tek tek arayarak çözüm yolunu anlattım. Bu verginin kaldırılması için bir iki evrak ile siyasi büroma uğramalarının yeterli olacağını ilettim. Maalesef aradığımız yaklaşık 90 Cami Mütevellisinden sadece 11 Mütevelli başkanının bu konu ile ilgilenmesinin yarattığı duyarsızlığın beni üzdüğünü her platformda dile getirmeye devam edeceğim. Bu illegal sorunun çözümünün hala mümkün olduğunu ve Mütevelli Heyetlerinin siyasi büroma uğramalarının yeterli olacağını vurgulamak isterim.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'nin Dolaphan Köyünden Bir Vatandaş Atina'da Hayatını Kaybetti

İskeçe iline bağlı Mustafçova Belediyesi’nin sakinlerinden olan Dolaphan köyünden 60 yaşındaki vatandaş Atina’da yaşanan kavgada hayatını kaybetti.
Devamını oku...