Gümülcine Belediyesi TEBA gıda yardımı dağıtımına başlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediyesi TEBA gıda yardımı dağıtımına başlıyor

Batı Trakya’da Rodop (Meriç) iline bağlı Gümülcine (Komotini) Belediyesi, TEBA gıda yardımları dağıtımını başlatıyor.

Avrupa Birliği’nin TEBA programı kapsamında yapılan gıda yardımları Batı Trakya geneli koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla bir süredir erteleniyordu. Gelen tepkilerin ardından yetkililer korona tedbirleri çerçevesinde gıda yardımlarını dağıtmaya başlamışlardı.

Gümülcine’de gıda yardımları, 16 Şubat ile 19 Şubat tarihleri arasında sabah 09:00 ile öğle 14:00 saatleri arasında Çok Amaçlı Kültür Merkezi’ne (Poliliturgiko) giderek teslim alınabilecek.

Gümülcine (Komotini) Belediyesi tarafından yapılan duyuruya göre gıda yardımı Avrupa Yardım Fonu için Gıda ve Temel Malzeme Yardımı Operasyonel Programı’ndan (TEBA / FEAD) istifade eden ihtiyaç sahipleri alabilecek.

TEBA programı sayesinde ihtiyaç sahiplerine Kivi, Limon, Elma, Portakal, Uzun Ömürlü Süt, Fasulye, Beyaz peynir, Gravyer kaşar, Sığır ve Domuz Eti, Şampuan, Duş Jeli, Bebek Süt Tozu, Vanilyalı Tahıl Kreması, Tahıllı Bisküvi verilecek.

TEBA programı çerçevesinde yapılacak kuru gıda ve erzak yardımları aşırı yaşlı ve hassas gruplar için evlerine dağıtılacak. Öte yandan diğer ihtiyaç sahipleri ise Çok Amaçlı Kültür Merkezi’ne (Poliliturgiko – Gr Marasli 1) giderek yardımları teslim alabiliyorlar.

Hak sahiplerinin gıda yardımını almaları için yanlarında şu evrakları getirmeleri isteniyor:

  • Nüfus cüzdanı (Taftotita)
  • KEA Başvurusu

Yardım programından yararlananların dağıtım noktasına şahsen gelememeleri durumunda, 1599/86 Sorumlu Kanun Beyannamesi’ne sahip olan üçüncü bir şahıs tarafından da gıda yardımları teslim alınabiliyor.

Hak sahiplerinin tüm gerekli koronavirüs tedbirlerine uyarak, maske takarak ve sosyal mesafe kuralına uyarak yardımları almaya gitmesi gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...