Washington’da bulunan Kammenos: Yunan-Amerikan ilişkilerinde yeni bir gün başlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Washington’da bulunan Kammenos: Yunan-Amerikan ilişkilerinde yeni bir gün başlıyor

Washington’da bulunan Kammenos: Yunan-Amerikan ilişkilerinde yeni bir gün başlıyor

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos Washington’da ABD Savunma Bakanı James Mattis ile bir araya geldi.

Mattis ile yaptığı görüşmeyi “mükemmel” olarak tanımlayan Kammenos “Yunan-Amerikan ilişkilerinde yeni bir gün başlıyor” dedi.

“Türkiye’nin tahriklerine karşı ortak bir tutum sergileneceğinden umutlu olduğunu” söyleyen Kammenos görüşme sonrası yaptığı açıklamalarda ayrıca “ABD Savunma Bakanı ile görüşmemiz mükemmeldi. İkili işbirliğimizle ilgili ve Yunanistan’ın güneydoğu Akdeniz bölgesinde üstlenebileceği inisiyatiflerle ilgili bütün konuları görüştük. Güneyde İsrail ve Kıbrıs ile, Mısır, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri ile güneyde ise Bulgaristan ve Romanya ile işbirliği içerisinde bu istikrar kalkanının oluşturulmasını konuştuk. Yasadışı güç konusunu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da aşırıcılığın ve terörün yayılmasını, terörün yasadışı finansman kaynaklarının kontrol edilmesi gerekliliğini ve Yunanistan’ın tüm bunlara nasıl karşılık verebileceğini ele aldık. Sayın Bakanı Yunanistan’a davet ettim ve kendisine bir ABD Savunma Bakanının en son ülkemizi 27 yıl önce ziyaret ettiğini söyledim. Davetimi kabul etti ve o anda bana elini uzattı. Girit’te Suda üssünü ziyaret etmesinin bizi onurlandırılacağını kendisine ilettim ve bu üssün genişletilmesi olanaklarını ve NATO için önemini görüştük” ifadelerini kullandı.

Washington’da bulunan Kammenos: Yunan-Amerikan ilişkilerinde yeni bir gün başlıyor

Kammenos açıklamasının devamında Amerikalı mevkidaşıyla silahlanma programlarını ve Yunanistan’ın ekonomik durumunu da ele aldıklarını kaydederken, savunma alanında da iki ülke ilişkileri adına yeni bir günün başladığını kaydetti.

Yunanistan Milli Savunma Bakanı ayrıca “Türklerin tahrikleri bilindik şeyler. Bölgede bulunan Amerikan güçleri de Türklerin yaptığı ihlalleri biliyorlar. Bölgede sakinliğin sağlanması ve başka cephelerin açılmaması konusunda mutabık kaldık. Zaten Libya ve Suriye’de açık cephelerimiz var. Bir basiret olması ve olmayan yerde olay yaratılmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et