Gümülcine eski Belediye Başkanı Vavaciklis vefat etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine eski Belediye Başkanı Vavaciklis vefat etti

Gümülcine eski Belediye Başkanı Tasos Vavaciklis

Gümülcine (Komotini) eski belediye başkanı ve PASOK Partisi’nin bölge siyasetinde uzun yıllar yer alan Tasos Vavaciklis hayatını kaybetti.

Vavaciklis’in son zamanlarda sağlığı bozulmuş ve inme geçirdikten sonra önce Gümülcine Hastanesine sonra da durumu ağırlaşınca Dedeağaç hastanesine kaldırılmıştı.

Tasos Vavaciklis, Selanik Aristoteles Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunuydu. Gazetecilik mesleğini yürüten Vavaciklis, 1981’den itibareni Basın ve İletişim Bakanlığı’nda görev yapmıştı.

İlk defa 1979’da Gümülcine Belediye Meclisi Üyesi seçilen Tasos Vavaciklis belediyede çeşitli yönetici pozisyonlarında görev yaptı.

1991-2002 yılları arasında Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı olan Vavaciklis Belediye Başkanı George Papadriellis’in ölümünden sonra belediyeyi yöneten Nea Poria listesinin oybirliğiyle aldığı kararla belediye başkanı oldu. 

Gümülcine Belediye Meclisi “Nea Poreia” nın oybirliği ile aldığı kararla, Belediye Başkanı George Papadriellis’in ölümünden sonra, 20 Ekim’den sonra da devam ettiği Gümülcine Belediye Başkanı seçildi. 2002 Belediye Seçimlerinden sonra da belediye başkanı olarak görevine devam eden vavaciklis Şubat 2003’te de Rodopi İli Yerel Belediye ve Nahiyeler Birliği Başkanı seçilmişti.

Azınlıkça olarak yakınlarına sabırlar dileriz. Toprağı bol olsun. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...