Yanan Beyazıt Camii hakkında Dimetoka Müftü naibininden açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yanan Beyazıt Camii hakkında Dimetoka Müftü naibininden açıklama

Yanan Beyazıt Camii hakkında Dimetoka Müftü naibininden açıklama

Yanan Beyazıt Camii ile ilgili Dimetoka Müftülüğünden yapılan basın açıklaması şu şekildedir:

Basın Bülteni

Bugün, büyük bir üzüntü ve acı günüdür. Dimetokaʼdaki Yıldırım Beyazid Camii, çıkış sebebini bilmediğimiz bir yangınla büyük bir hasara uğramıştır. Soğukkanlılkla İtfaiye Teşkilatıʼnın yürütmüş olduğu soruşturmanın sonucunu beklemekteyiz. Aynı zamanda, Savcının da mudahalesi gerekmektedir. Bu hususta bilgi almak için Savcılığı da ziyaret edeceğim. Bütün gerçeği öğrenmemiz gerekmektedir. Yunan vatandaşı Müslümanlar olarak Devlete güveniyor ve yalnızca bu felakete sebep olan sorumlulukların gün ışığına çıkarılması konusunda değil, aynı zamanda da Caminin yeniden acil bir şekilde restore edilip eski haline getirilmesi konusunda da Devletin elinden geleni yapacağına inanıyoruz.      

Beni arayıp Hristiyan vatandaşlarımızın üzüntü ve dayanışmalarını ileten Saygıdeğer Dimetoka Mitropolitiʼne, aynı zamanda da Milli Eğitim Bakanlığıʼnın bu konudaki girişimlerini beyan etmesinden ve Milli Eğitim, Araştırma ve Din İşleri Bakanıʼnın bu olay hakkındaki üzüntülerini iletmesinden dolayı Din İşleri Genel Sekreterine de özellikle teşekkürlerimi arzederim. Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Dimetoka Belediye Başkanı, İtfaiye ve Polisle devamlı iletişim halindeyim. Dimetoka Müftülüğü, bütün yetkili makamlarla işbirliği yapıp durum hakkında detaylı bilgiye sahip olduktan sonra Camiʼnin restorasyonunu desteklemek için özel girişimlerde bulunacaktır. Önümüzdeki günlerde bu konu ile alakalı duyurular yapılacaktır. Aynı zamanda, yangını söndürmek için ellerinden gelen bütün gayreti sarfeden itfaiyecilere de teşekkürlerimi arzederim.

Hepimiz, bu büyük üzüntüye dayanabilmemiz için bize güç ve kuvvet, yapmamız gerekenleri planlamamız için hikmet ve Caminin yeniden eski haline gelmesi konusundaki plan ve programların gerçekleşmesi hususunda ümit vermesi için Rahman ve Rahim olan Yüce Allahʼa dua ve niyaz etmekteyiz.  

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et